Goodtech norsk kylling crop

Holmen Industri Invest 1 AS avvikles med utdeling av aksjer i Goodtech

Generalforsamlingen i Holmen Industri Invest 1 AS har besluttet at selskapet skal avvikles. I forbindelse med den planlagte avviklingen vil samtlige aksjer i Goodtech ASA som eies av Holmen Industri Invest 1 deles ut til aksjeeierne i Holmen Industri Invest 1.

Holmen Industri Invest har vært en samlet investering for enkelte aksjonærer og gjennom felles eierskap vært største aksjonær i Goodtech. Selskapet har i dag ingen andre investeringer enn aksjeposten i Goodtech, og det er derfor besluttet å avvikle selskapet. Styrets leder i Holmen Industri Invest 1, Stig Grimsgaard Andersen kommenterer at; "Beslutningen om å avvikle Holmen Industri Invest 1 treffes på grunnlag av at selskapet ikke lenger har noen annen virksomhet enn å eie aksjer i Goodtech, og etter en periode der selskapet har hatt begrensede alternativer for å disponere dette eierskapet. Aksjeeierne i Holmen Industri Invest 1 ønsker å kunne forvalte sin investering i tråd med individuelle strategier og felles eierskap gjennom Holmen Industri Invest har ikke kunnet legge til rette for dette."

Stig Grimsgaard Andersen og Karl-Erik Staubo er representert i styret i Goodtech og vil fortsette i sine roller. "Det er viktig at ledelsen av Goodtech videreføres på en god måte selv om Holmen Industri Invest 1 avvikles, og endringer i selskapets styre bør håndteres gjennom valgkomiteen på vanlig måte"; avslutter Grimsgaard Andersen. Grimsgaard Andersen er styreleder i Grieg Kapital AS og Holmen Industri AS, mens Staubo er daglig leder og styremedlem i Holmen Industri AS. Grieg Kapital AS, med 9,15% og Holmen Industri AS med 9,06% vil etter avviklingen være Goodtechs største aksjeeiere.

Ved avvikling av Holmen Industri Invest 1 vil samtlige av selskapets aksjer i Goodtech bli delt ut til aksjonærene forholdsmessig i henhold til deres eierandel. Aksjene deles ut til siste omsatte kurs på NOK 5,70 i henhold til avviklingsbalanse.

Som et resultat av utdelingen fra Holmen Industri Invest 1 har selskapets eierandel i Goodtech gått fra 34,32 % til 0 %.

Videre har tre av aksjonærene i Holmen Industri Invest 1 etter utdelingen fått en eierandel på mer enn 5% av aksjene i Goodtech:

  • Grieg Kapital AS er tildelt 2 092 887 aksjer i Selskapet, tilsvarende 9,15 % eierandel i Selskapet. Grieg Kapital AS er eid 100% av Grieg Maturitas II AS, som igjen er eid med 75% av og er nærstående til Grieg Maturitas AS.
  • Holmen Industri AS har etter utdelingen mottatt 2 072 476 aksjer i Selskapet, som tilsvarer en eierandel på 9,06 %.
  • Fram Realinvest AS har mottatt 1 449 948 aksjer i Selskapet, tilsvarende 6,34 % av aksjene i Selskapet.

Denne informasjonen er gitt i henhold til verdipapirhandelloven §§ 4-2 og 4-3. 

Om Goodtech

Goodtech er en ledende nordisk miljø- og teknologileverandør hvor kjernekompetansen er konsentrert om automatisering, industriell IT, miljøteknologi og avansert industriell produksjonsteknologi. Vår visjon er å være førstevalget for industriell effektivitet. 

Goodtech er notert på Oslo Børs, omsetter for ca. NOK 500 millioner og har ca. 300 medarbeidere i Norge, Sverige og på Åland.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.