Aneo ny CEO crop

Fornybarkonsernet har store ambisjoner og skal investere 15 til 20 milliarder

Gunnar Hovland blir ny konsernsjef i fornybarkonsernet Aneo

Styret i fornybarkonsernet Aneo har ansatt Gunnar Hovland (58) som ny konsernsjef. Hovland kommer fra stillingen som sjef for næringsmiddelkonsernet TINE, og har tidligere erfaring fra både kraft- og finansbransjen.

- Med Gunnar Hovland ved roret får vi en konsernsjef i Aneo som kan videreutvikle konsernet Aneo og den ledelsesfilosofien som ligger bak de verdiene som allerede er skapt i selskapet. Vi får en leder som forstår og kan lede innen energi, finans, industri og sluttbrukermarkeder, og som har ledet et konsern med både produksjon og kunder i og utenfor Norge. Nettopp Gunnars lange erfaring fra å være øverste leder i store og komplekse virksomheter har vært viktig for oss, sier styreleder i Aneo, Terje Eidesmo.

Rett person
Aneo er TrønderEnergi og HitecVisions nye nordiske fornybarselskap, som ble etablert høsten 2022. Fornybarkonsernet har store ambisjoner og skal investere 15 til 20 milliarder i nye fornybar energiproduksjon, energieffektivisering og energitjenester, i hele Norden. Flere investeringer er allerede gjort.
- Vi er trygge på at vi i Gunnar har funnet den rette lederen til å realisere Aneo sin strategi og få alle Aneos ansatte til å yte best mulig for å skape den energiomstillingen Norden trenger, og samtidig skape grunnlag for en fornuftig avkastning til våre eiere, sier styreleder Eidesmo.

Erfaren toppleder
Gunnar Hovland, er fra Luster i Sogn, men bor i Trondheim hvor Aneo har sitt hovedkontor. Han har siden 2018 vært konsernsjef i Tine, før det har var han sjef for BN Bank, viseadministrerende direktør i Fjordkraft og sjef for Trondheim Kraft.
Hovland er klar på at han nå går inn i energibransjen for å bidra til å realiserer den helt nødvendige energiomstillingen i samfunnet.
- Aneo står strategisk plassert for å kunne bidra til å løse vår tids største utfordring, med kompetanse, teknologi, løsninger og ikke minst dyktige mennesker. Vår viktige oppgave er å bidra til å få klimagassutslippene kraftig ned. Samtidig må vi opprettholde et bærekraftig energisystem og sørge for at energiomstillingen er sunn, både for oss og kundene våre. Det er oppdraget vårt, og det å få jobbe med dette hver eneste dag, er noe jeg ser veldig frem til og finner stor motivasjon i, sier Hovland.

Fra årsskiftet
58-åringen starter i Aneo etter nærmere avtale, når sjefskiftet i TINE er gjennomført. Han vil bruke den første tiden til å gjøre seg kjent i Aneo, og Olav S. Austmo vil fungere som konsernsjef ut året. Sem Austmo har siden mars vært konstituert i i stillingen og vil fra 1. januar gå tilbake som konserndirektør for økonomi og finans (CFO) i Aneo, i tillegg til å få en sentral rolle som visekonsernsjef.
- Vi vet vi har mye bra folk, med sterke ferdigheter og god kunnskap om våre mange virksomhetsområder. Derfor har vi vært opptatt av å rekruttere en leder som kan få mest mulig ut av folkene våre. Vi er sikre på at Gunnar gjennom sin sterke tro på tillitsbasert ledelse og det å lede gjennom andre, skaper godt grunnlag for nødvendig gjennomføringskraft i organisasjonen, sier Aneos styreleder, Terje Eidesmo.

Gleder seg
Hovland er klar til å brette opp ermene og bidra til energiomstillingen.
- Aneo kombinerer 70 års erfaring med noen av de mest spennende tjenestene i energimarkedene. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med selskapet og menneskene, Vi har et viktig og spennende samfunnsoppdrag, og jeg gleder meg til å ta fatt på dette sammen med resten av organisasjonen og fremragende, energi-, industri- og kunnskapspartnere i teknologihovedstaden Trondheim, sier Hovland.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.