SONY DSC

Programvaren DiagnoseSafety kan diagnostisere alle sikre inn- og utgange

Grafisk løsning viser robotsonene i sanntid og øker sikkerheten

Økt sikkerhet og oversiktlig grafikk som viser robotsonene, er to av fordelene med den nye programvaren KUKA.DiagnoseSafety. – En svært anvendelig grafisk sikkerhetsløsning både for programmerere, operatører og vedlikeholdspersonell.

Den gjør at vi enkelt og i sanntid kan se på smartPAD-en hvor robotene og verktøyene kan befinne seg, og hvor de virkelig er, sier Andreas Verga, Senior Application Engineer ved KUKA Nordic AB.

 Ved hjelp av programvaren KUKA.SafeOperation angir robotprogrammererne parametere som bestemmer de tredimensjonale sonene der roboten kan arbeide (arbeidsområdene), og sonene der roboten ikke kan befinne seg (beskyttelsesområdene). Disse sonene og eventuelle forbudte overlappinger blir imidlertid ikke presentert grafisk i SafeOperation.

–Dette hullet fylles ved hjelp av den nye programvaren DiagnoseSafety, som følger gratis med alle roboter som bestilles med programvaren SafeOperation, sier Andreas Verga.

En forutsetning for å kunne kjøre DiagnoseSafety er at SafeOperation brukes med KUKA-robotene. Så sant dette vilkåret er oppfylt, tilbyr DiagnoseSafety en diagnose av hele sikkerhetskonfigurasjonen, som vises med oversiktlig grafikk direkte i displayet på KUKAs smartPAD.

– En stor fordel med den innovative programvaren DiagnoseSafety er at den gjør det enkelt å se om roboten beveger seg på riktig måte, ut fra de definerte robotsonene. I KUKA ønsker vi å utvikle robotteknikk som holder høy kvalitet, og som både forenkler og gjør hverdagen sikrere for brukerne, og jeg synes at DiagnoseSafety oppfyller det målet, sier Andreas Verga.

En annen fordel er at det grafisk er mulig å se hvor roboten befinner seg når en risikoanalyse eller en CE-merking utføres. I tillegg kan vedlikeholdspersonell kontrollere at roboten oppfører seg som den skal, når maskinen "jogges", det vil si kjøres ett trinn om gangen ved funksjonstester.

– Den grafiske presentasjonen er selvsagt en verdifull nyhet, men en annen fordel er at programvaren DiagnoseSafety kan diagnostisere alle sikre inn- og utganger (I/O) i forhold til de andre delene av styresystemet, sier Andreas Verga.  

 Det er også mulig å kontrollere tilstanden til modulene som håndterer sikkerheten i roboten. Og programvaren, som støtter protokollen PROFIsafe og CIP Safety, kan til og med diagnostisere hvor godt systemets Ethernet Safety Interface Signals fungerer.

– Hele sikkerhetskonfigurasjonen overvåkes som sagt av DiagnoseSafety, og resultatet vises direkte på bildeskjermen på vår smartPAD. All signaloverføring kan altså kontrolleres der, for eksempel hvis det mot formodning skulle oppstå kortslutning i en av de parallelle, sikre trådkoblingene, sier Andreas Verga.

 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.