Goodtech Alginor crop

Goodtech bidrar til ledende produksjon hos Alginor

19. juni i år annonserte Alginor at selskapet har sikret finansiering til prosesseringslinjene i sitt nye bioraffineri på Avaldsnes. Goodtech kan i dag kunngjøre at konsernet har inngått avtale med Alginor om å levere avansert prosessteknologi til Alginors bioraffineri. Konkurransedyktig produksjon av næringsmiddel er et strategisk satsingsområde for Goodtech, og prosjektet skal bidra til at Alginor når en markedsledende produksjon.

Alginor er et norsk selskap som spesialiserer seg på produksjon av marine biobaserte ingredienser til diverse industrier innen legemidler, mat, kosmetikk, fôr, og landbruk. Selskapet arbeider med å utvikle en integrert verdikjede for høsting, bioraffinering og kommersiell produksjon basert på norsk stortare (Laminaria hyperborea.)

"Vi har arbeidet en tid sammen med Alginor for å finne gode produksjonsløsninger og er glad for at vi nå kan gå i gang med prosjektet med mål om å etablere en effektiv og automatisert produksjon av bærekraftige næringsmiddelingredienser til globale markeder. Alginor har stort fokus på ressursutnyttelse og bærekraft i sin produksjon, noe som også resonerer godt med våre verdier og det vi skal levere i prosjektet," kommenterer konsernsjef Margrethe Hauge i Goodtech.

Anlegget skal godkjennes for produksjon av ulike næringsmiddelingredienser, bl.a. alginat og tarepulver. Goodtech vil være ansvarlig for design, installasjon og igangkjøring av anlegget i et kontraktsomfang på om lag 20 MNOK. Prosjektet starter opp sommeren 2024, og forventes ferdigstilt sommeren 2025.

ABB UPS Fambilde (002) crop

Energi- og ressursstyring i en og samme løsning

ABB Ability™ Energy and Asset Manager er en toppmorderne skytjeneste som integrerer både energi- og ressursstyring i en og samme løsning. Via din tilgjengelige nettleser kan du og annet nøkkelpersonell få full oversikt over det elektriske systemet, hvor som helst og når som helst.

Tavle crop

Godkjent eltavleprodusent

Formålet til Tavleforeningen er at de skal arbeide for å skape en anerkjent og selvstendig tavlebransje. Det har foreningen systematisk arbeidet med i om lag 25 år, så lenge Tavleforenignen har eksistert. Nå er man kommet til en milepel i dette arbeide. Nå lanseres verifikasjonsordning for bedriftssertifisering av tavleprodusenter. Norsk Sertifisering AS, som er en nøytral tredjepart, har utviklet ordningen i samarbeid med Tavleforeningen.

Avinor fjernstyrt NTB crop

Avinor og Kongsberg Defence & Aerospace har signert avtale om syv nye fjernstyrte tårn

Tårnsenteret i Bodø fjernstyrer nå 11 tårn, og i mars 2025 vil de siste tårnene i Fase 1 i Remote Towers-Programmet settes i operativ drift fra tårnsenteret. Samtidig vil Remote Towers-systemet oppgraderes slik at hver arbeidsposisjon vil kunne operere inntil 3 lufthavner samtidig

Foredragsholdere

Foredrag du ikke må gå glipp av

Fra Eliaden 2024

Gikk du glipp av foredragene som ble holdt under Eliaden? Vi kan ikke hjelpe deg med med alle dessverre, men her er tre gode foredrag vi kan anbefale. Hver er de er på 20 - 25 minutter.