Goodtech Alginor crop

Goodtech bidrar til ledende produksjon hos Alginor

19. juni i år annonserte Alginor at selskapet har sikret finansiering til prosesseringslinjene i sitt nye bioraffineri på Avaldsnes. Goodtech kan i dag kunngjøre at konsernet har inngått avtale med Alginor om å levere avansert prosessteknologi til Alginors bioraffineri. Konkurransedyktig produksjon av næringsmiddel er et strategisk satsingsområde for Goodtech, og prosjektet skal bidra til at Alginor når en markedsledende produksjon.

Alginor er et norsk selskap som spesialiserer seg på produksjon av marine biobaserte ingredienser til diverse industrier innen legemidler, mat, kosmetikk, fôr, og landbruk. Selskapet arbeider med å utvikle en integrert verdikjede for høsting, bioraffinering og kommersiell produksjon basert på norsk stortare (Laminaria hyperborea.)

"Vi har arbeidet en tid sammen med Alginor for å finne gode produksjonsløsninger og er glad for at vi nå kan gå i gang med prosjektet med mål om å etablere en effektiv og automatisert produksjon av bærekraftige næringsmiddelingredienser til globale markeder. Alginor har stort fokus på ressursutnyttelse og bærekraft i sin produksjon, noe som også resonerer godt med våre verdier og det vi skal levere i prosjektet," kommenterer konsernsjef Margrethe Hauge i Goodtech.

Anlegget skal godkjennes for produksjon av ulike næringsmiddelingredienser, bl.a. alginat og tarepulver. Goodtech vil være ansvarlig for design, installasjon og igangkjøring av anlegget i et kontraktsomfang på om lag 20 MNOK. Prosjektet starter opp sommeren 2024, og forventes ferdigstilt sommeren 2025.

Siemens UNIBUSS crop

Siemens optimaliserer lading av Unibuss’ elektriske busser i Oslo

Siemens har inngått en avtale med Unibuss, en ledende bussoperatør i Oslo-området, for å levere sin innovative Depot360 Managed Services-løsning. Med Norge i front av den globale overgangen til elektrisk mobilitet markerer denne avtalen Siemens’ første Depot360-fotavtrykk i Norge.

NVE oslo-2 crop

Scenarioer for økt kraftforbruk

NVE har anslått samlet kraftforbruk i Norge hvis alle tiltakene i Miljødirektoratets rapport Klimatiltak i Norge – kunnskapsgrunnlag 2024 gjennomføres. I rapporten Scenarioer for kraftmarkedet 2024 ser vi på hvordan det norske kraftmarkedet i 2030 og 2035 påvirkes av et høyere kraftforbruk.

KUKA_KMP_600P crop

Smart og rimelig AMR for trange rom

KUKA har nettopp lansert sin nye versjon av den autonome roboten KMP 600P, en rimelig AMR som gir sluttbrukeren ny konkurransekraft.

– Den lades induktivt mens den arbeider, noe som betyr at den kan arbeide mer eller mindre kontinuerlig, sier Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.

Phoenix PLC sertifisert crop

PLCnext Control for sikker kommunikasjon sertifisert i henhold til IEC 61850 Ed. 2.1 og IEC 62351-3

PLCnext Control fra Phoenix Contact er nå også sertifisert av DNV i henhold til de internasjonale standardene IEC 61850 Ed. 2.1 og IEC 62351-3 for sikker kommunikasjon i energistyresystemer. Tidligere har kontrolleren blitt sertifisert som den første på markedet med et funksjonsomfang som tilsvarer IEC 62443 4-2 SL2.