Siemens edge crop

Full oversikt i Industrial Edge

Vi lever i en digital verden hvor også nå industrien er på full fart inn. Stikkord som IoT, data, AI, algoritmer, skytjenester, språk som C++, Java, Python og så videre blir mer og mer aktuelle. En aktuell problemstilling er hvordan dette skal bakes inn hverdagen vi kjenner fra før, uten å gå på bekostning av krav og viktige prinsipper industrien er nødt til å ivareta, som i mange tilfeller skiller seg fra forbruker- og IT-verden. Siemens Industrial Edge er svaret.

 

Samle data for å kunne trene AI-modell
Mye kan i dag effektiviseres og optimaliseres med AI. En AI-algoritme må trenes på store mengder data før den gir tilfredsstillende resultater. Du  kan da starte med innsamling av data, gjerne fra flere lokasjoner opp i en skytjeneste. Når du har tilstrekkelig med data trenger du en modell, som så er klar til å sendes tilbake til prosessen. Man fortsetter gjerne å samle data og vil med tiden ha datagrunnlag nok for å trene en enda mer presis modell, som igjen oppdaterer versjonene kjørende i prosessen.

For å realisere eksempelet med AI-modellen er det fristende å legge alt fokuset på selve AI-modellen, men samtidig er det svært mange ting rundt dette som må ivaretas. Tenk en stor flåte med mange instanser; Kommunikasjon til automasjonsutstyr, skytilkobling, sikkerhet, hvordan distribuere/oppdatere, OS-oppdateringer, diagnostikk og administrering av enheter og applikasjoner.

Registrerer alle enheter og har full oversikt
Siemens Industrial Edge er en plattform hvor overnevnte er ivaretatt slik at utvikleren kan fokusere på selve applikasjonen og sine enheter, og øvrige problemstillinger ivaretas av plattformen. Med Edge har du et management system hvor alle aktuelle enheter blir registrert. Du får også  full oversikt over status, og kan fra sentralt hold distribuere applikasjoner, oppdateringer og firmware, enten enkeltvis eller som masseoperasjoner til dine registrerte enheter på forskjellige lokasjoner.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...