Eplan Solutions crop

Lar data fra de brukte applikasjonene overføres til skyen med et klikk

Fokus på EPLAN-prosjektet

Hva betyr digitalisering innen teknologi og hvilken rolle spiller EPLAN-prosjektet? En avgjørende en, for digitalisering er ikke bare relevant for et selskaps backend eller kommersielle prosesser. Den påvirker hele produktutviklingsprosessen.

De praktiske fordelene er klare: Brukerne kan benytte seg av tjenestene i EPLAN-plattformen og samtidig utnytte tilleggsverdien til skybaserte tjenester.

 

EPLAN Solutions.jpg: EPLAN-plattformen lar data fra de brukte applikasjonene overføres til skyen med et museklikk.

Det sentrale digitaliseringsmålet er å optimere prosesser, bedre effektiviteten og slik gjøre maskiner og systemer mer tilgjengelige. Fortsatt utvikling av EPLAN-plattformen støtter denne prosessen. I utviklingsfasen er det fokus på den digitale tvillingen til et kontrollkabinett. Grunnlaget for dette er høykvalitets 3D-data som viser innfatningen og tilbehør som suppleres med komponent- og ledningsnettinformasjon relevant for prosjektet. Data kan eksporteres uten noen mediaavbrudd og brukes i andre underprosesser. f.eks. vareproduksjon, inkludert ledninger. Interdisiplinær teknologi gir også betydelig potensial for optimering. Dermed kan man lagre informasjon sentralt - i EPLAN-prosjektet - inkludert parameterdata for smarte sensorer og bruke dem i nedstrømsprosessen.

AML som utvekslingsformat

Åpne, standardiserte grensesnitt, f.eks. AutomationML (AML) gjør disse dataene tilgjengelige for enhver bruker uten applikasjonsspesifikke formater eller datastrukturer. Brukere kan for eksempel være maskiner for kontrollkabinett- eller ledningsbearbeiding, eller ansatte som legger ledninger ved hjelp av digital informasjon. Under driftsfasen er målet å maksimere systemtilgjengelighet og minimalisere dødtid i tilfelle systemsvikt. QR-koder på installerte komponenter hjelper med å finne dem i systemet og gjøre egenskapene deres - inkludert delenumre og tekniske data for å finne reservedeler - tilgjengelig hvor som helst i systemene og når som helst via nettbrett og smarttelefon.

Samarbeid velkomment EPLAN ePulse støtter disse scenariene. Hvis ovennevnte prosjektdata lagres her, kan man gå inn på dem når som helst og hvor som helst fra. EPLAN-plattformen anvender denne innovative tilnærmingen slik at brukerne kan overføre data fra de brukte applikasjonene til skyen med bare et museklikk. EPLAN-prosjektet kan deles i EPLAN eView med påkrevde samarbeidspartnere. Selskaper forbindes med kunder og leverandører ved enkel og sikker datautveksling. Prosjektet er derfor den sentrale digitalmodellen av en automatiseringsløsning som bygges med ulike applikasjoner, f.eks. EPLAN Electric P8, EPLAN Pro Panel eller EPLAN Fluid, og er tilgjengelig som eneste sannhetsklide. Til slutt gir den de nødvendige dataene for alle nedstrømsprosesser.

Brukerne kan utnytte fordelene med den etablerte EPLAN-plattformen og samtidig utnytte tilleggsverdien med skybaserte tjenester, f.eks. EPLAN eView og EPLAN Cogineer.

Finn ut mer på www.EPLAN.de

Eplan ny versjon crop

Ny versjon av EPLAN-plattformen

kKn fullføres raskere med masseredigering av prosjektdata

EPLAN Platform, Version 2.9, har vært tilgjengelig siden slutten av januar. Hurtig opprettede QR-koder kan lagre hyperlenker, som kan åpnes ute i felten. Lagstyring sikrer at alle endringer lagres automatisk, noe som gjør det enda enklere å iverksette firmaets standarder.

les mer...
AMNYTT kolasj 01 20 crop

AMNYTT 01 2020 er publisert

Mennesket blir ikke overflødig i den digitale hverdag, hvor kunstig intelligens og maskinlæring vil være sentrale temaer. Tvert imot. Det er de bedriftene som evner å utnytte samspillet mellom mennesket og teknologien best, som vil bli vinnere i morgendagens industri. For å kunne møte utfordringene som vil stå i kø, må det utvikles nye samarbeidsarenaer.

les mer...
Adroit SDS2000X Plus PA crop

Oscilloskop fra Siglent med funksjonsrik standardkonfigurasjon

Et økonomisk oscilloskop som kan vokse med testbehovene

Siglent SDS2000X Plus, som forhandles av Adriot AS i Norge, har arvet det allsidige og brukervennlige brukergrensesnittet fra storebror SDS5000X, dette inkluderer 10” berøringsskjerm med multi-touch, ekstern mus- og tastaturkontroll samt innebygd webserver for fjernstyring, dette gjør det enkelt i bruk og reduserer læringskurven til et minimum.

les mer...
FG Lapp crop

Behov for å måle og overvåke trådløst i Ex-område

ATEX-sertifisert Ex-d kapsling med tilhørende gjennomføringer

Lapp Automaatio, som forhandles av FG – Tech, tilbyr nå muligheten til å installere det trådløse IoTKey® måle- og fjernovervåkingssystemet i eksplosjonsfarlige områder. Den lange rekkevidden og batterilevetiden, samt god immunitet mot forstyrrelser, er som før.

les mer...