Schneider Exchange crop

Medlemskapet er gratis og gir rett til kjøp og salg av tjenester

Exchange – Åpen og gratis plattform for kompetanseutveksling

Schneider Electric lanserer den åpne, globale plattformen Exchange - nå også i Norge. Exchange er et digitalt økosystem der eksperter, innovatører, utviklere og startups kan møtes for å finne løsninger på spørsmål relatert til bærekraft og energiutfordringer.

Exchange plattformen samler ulike aktører i et felleskap, en markedsplass og et dedikert utviklerhjørne. Medlemskapet er gratis og gir rett til kjøp og salg av tjenester, utveksling av kompetanse samt tilgang til nyttig stoff og verktøy for utviklere.

- I en tid hvor løsninger blir mer og mer avanserte, er samarbeid, god kommunikasjon og kompetanseutveksling på tvers av fag og roller blitt forutsetningen for å lykkes, sier Yngvar Ødegaard, VP Industrial Automation i Schneider Electric Norge.

- Systemintegratorer, maskinbyggere og tek-selskaper kan publisere sine tilbud, tjenester og firmaprofiler gratis. Så langt har vi mer enn 150 tjenesteleverandører som har firmaprofiler og mer enn 300 tilbud og tjenester publisert på Exchange, spesifiserer Ødegaard.

En unik plattform

Det som gjør Schneider Electric Exchange unik, er at plattformen samler fagfolk fra ulike bransjer og kompetanseområder. Felles for alle er at de deler lidenskapen for de store spørsmålene om bærekraft, produktivitet og energieffektivitet. Plattformen fremmer effektivt samarbeid og bidrar til nye typer interaksjoner mellom forskjellige økosystemer, mens alt innhold, IoT-applikasjoner, programvare, datasett og verktøy blir tilgjengelig for alle.

Med Schneider Electric Exchange kan man:

  • Nå en større kundebase i nye markeder som ellers er vanskelige å nå.
  • Få tilgang til et stort bibliotek med ressurser som API-er, SDK-er, analytiske data, programvare og datasett for å forbedre digitale tilbud.
  • Bruke digitale verktøy og kompetanse for å skalere løsninger og akselerere/forenkle produktutvikling.
  • Samarbeide gjennom den kraftfulle skybaserte plattformen for å dele innsikt og design, og mer effektivt administrere og utføre prosjekter.

Bryter ned siloer

- Digitalisering fortsetter å revolusjonere måten vi jobber på. Verden kan ikke lenger fungere i individuelle siloer. Behovet for bedre samarbeid mellom ulike kompetanseområder har skapt nye muligheter og løsninger. Schneider Electric Exchange samler forskjellige typer økosystemer av digitale innovatører og eksperter, hvilket muliggjør tettere samarbeid, raskere kunnskapsdeling og utvikling av innovative løsninger, avslutter Ødegaard.

Exchange består av tre områder

1. Digital Market Place:

Her kan Exchange-brukerne fritt få kjøpt og solgt tjenester. og de kan få tilbud fra både Schneider Electric og tredjepartsaktører. Det finnes per i dag mer enn 300 tilbud og tjenester som selges på Exchange, hvorav 50 % kommer fra tredjepartsaktører. På Exchange-plattformen kan man foreta direkte transaksjoner så vel som håndtere kundehenvendelser.

2. Community:

For å løse tekniske og forretningsmessige problemer kan brukerne stille spørsmål i Exchange-felleskapet, som inkluderer mer enn 50 000 registrerte brukere.

3. Developers’ Corner:

Utviklerhjørnet er plassen for utviklere og start-ups som ønsker å komplettere EcoStruxure-løsninger med ytterligere utviklerressurser som API-er, dataanalyse, datasett, SDK-er (programvareutvikling-kits), etc.

3. Developers’ Corner:

Utviklerhjørnet er plassen for utviklere og start-ups som ønsker å komplettere EcoStruxure-løsninger med ytterligere utviklerressurser som API-er, dataanalyse, datasett, SDK-er (programvareutvikling-kits), etc.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.