Trend micro cyber crop

Søknadsprosess er enklere og evalueringen rask

EU-støtte for innføring av digitale tvillinger

Digitale tvillinger åpner nye muligheter for industrien. Change2Twin har nå sin første Open Call, der SMB-er kan få EU-støtte i sine digitaliseringsprosesser. Fristen er 29. mars.

Change2Twin støtter små og mellomstore bedrifter i deres digitaliseringsprosesser ved å tilby Digital Twin-løsninger. I første runde vil prosjektet velge opptil 25 små og mellomstore bedrifter, som vil motta et engangsbeløp på opptil 10 000 euro. Bedriftene blir knyttet opp mot en sertifisert DIH (Digital Innovation Hub) som vil hjelpe dem med å implementere digitale tvillinger i produksjonsmiljøer.

Digitalisering er ikke magi, det er bare et annet verktøy i verdikjeden som skal det føre til at ting gjøres mer hensiktsmessig og effektivt. En digital tvilling er kombinasjonen av all informasjon en organisasjon har om et spesifikt produkt. Digitale tvillinger gjør det mulig for bedriftene å spole tilbake for å se hva som skjedde, spille av for å se hva som skjer nå i sanntid samt å spole fremover gjennom simulering.

Når du kombinerer dette med fysikkbaserte analyser får du verdifull innsikt om produktet som kan skape en ny verden av muligheter. Her har norske industribedrifter mye å hente. Og de kan få støtte til å implementere teknologien.

Enklere inngang

I løpet av de siste 10 år er blitt stadig mer vanlig med EU-prosjekter som setter av betydelig ressurser for finansiering av eksperimenter i små og mellomstore bedrifter. Søknadsprosess er enklere og evalueringen raskere enn det som gjelder de store EU-prosjektene. Hensikten med dette virkemiddelet er å gi bedrifter med ingen eller liten erfaring fra EU-prosjekter en enkel vei inn i systemet.

Konseptet digital tvilling blir en stor game-changer innen industriell produksjon og gjør det mulig for selskaper å øke sin globale konkurranseevne betydelig.

Change2Twin er et prosjekt under www.i4ms.eu, et initiativ i EU-programmet Horizon 2020. Både i Change2Twin og Pulsate (for laserbasert additive manufacturing) har SITNEF en sentral rolle.

SMB-er som ønsker å implementere en digital tvilling, kan nå søke om å komme med i Change2Twin. Prosjektet mottar forslag frem til 29. mars 2021, kl. 17.00 CEST.

Hvis du lurer på noe, se www.change2twin.eu eller kontakt opencalls@change2twin.eu

Se her for søknader til Assessment Voucher.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Knut Ivar Helland

Beckhoff Automation AS øker staben i Ålesund

Bred erfaring vil komme godt med i den videre satsingen

Beckhoff Automation AS fortsetter veksten og ser et økende behov på Nordvestlandet, så derfor har vi valgt å utvide staben vår i denne regionen. Marius Nedrelid starter den 1. april i stillingen som Applikasjonsingeniør ved vårt avdelingskontor i Ålesund.

les mer...