Eplan eView crop

Skytilbudene utvikles på en smidig måte, og vi følger nøye med på kundenes behov

Eplan ePulses nye skystrategi Øke kvaliteten på produkt- og prosessnivåene

Løsningsleverandøren Eplan har tilbudt skybaserte systemer en stund. Eplan Data Portal er etablert over hele verden som produsentbibliotek for nedlasting av produktdata. Siden tidlig i 2019 har Eplan utvidet sitt sortiment av løsninger der ECAD-prosjekter kan ses, bekreftes og kommenteres med en markeringsprosess.

Med Eplan ePulse går selskapet systematisk videre mot smidig skyutvikling i dialog med kunder og partnere
Eplan ePulse, selskapets nyeste løsningstilbud, er grunnlag for et komplett nettverk av skybaserte systemer som kombinerer data og prosjekter, fagområder og teknikere rundt om i verden. Med nettleserne får brukerne tilgang til programmer som gir produktverdenen i Eplan Platform nye funksjoner langs den datadrevne verdikjeden. Eplan ePulses åpne design omfatter framtidige planer for å sikre at flere ulike dataformater og grensesnitt er tilgjengelig for systemer fra andre leverandører.

Forbindelse i distribusjonsnettverket

- Skytilbudene utvikles på en smidig måte, og vi følger nøye med på kundenes behov, sier Sebastian Seitz, administrerende direktør i Eplan og Cideon. I distribusjonsnettverket er Eplan ePulse forbindelsen mellom sluttbrukeren, maskinen og leverandører til anlegget og komponentprodusenter. Prosjektdataene lagret i Eplan ePulse er både systembeskrivelsen for et selskaps interne produksjon og kundedokumentasjonen for alle aspekter av den digitale tvillingen som gjelder automatiseringen. - Slik kan kundene stole fullstendig på digitale data i digitaliseringens tidsalder, forklarer Seitz. Med henblikk på dette har Eplan skapt en ny avdeling som tilfører ny driv, slik som våre dagers tenketanker. Her utfører man eksperimenter og diskuterer dem med kunder og partnere. Ikke alle ideer vil virkeliggjøres, men man oppmuntrer til kreativ tenkning, noe som er svært velkomment.

En oversikt over Eplans skybaserte systemer:

  • Eplan eView gjør tekniske prosjekter opprettet i Eplan Platform direkte tilgjengelige i skyen. Altså kan prosjektdata ses når som helst, fra hvor som helst. Ansatte på verksted eller innen vedlikehold kan legge inn endringsforslag i skjemaene med en markeringsfunksjon.
  • Eplan Data Portal gir nettbasert tilgang til høykvalitets produktkataloger fra flere komponentprodusenter. Alle løsningene forankret i Eplan Platform har lik tilgang til denne nettjenesten. Komponenter kan lett dras og slippes inn i Eplan-dokumentasjonen, noe som reduserer tiden og arbeidsmengden innen teknisk design og øker kvaliteten på maskin- og anleggsdokumentasjonen.
  • Med skyversjonen av Eplan Cogineer kan du opprette skjemaer fra et malbibliotek direkte i en nettleser med bare noen få klikk. Den nye utvidede versjonen, Eplan Cogineer Advanced, har tilleggsfunksjoner: Import av konfigurasjonsvariabler og verdisett og enkel gjenbruk av underfunksjoner gjør det enda enklere å skape modeller.

Bakgrunn

Skyløsninger er et effektivt verktøy for å fremme data- og prosesstandardisering. Innen teknologi går dette hånd i hånd med nye muligheter for prosessoptimalisering og økt kvalitet på produkt- og prosessnivåene. Til sjuende og sist vil alle deltakere arbeide fra samme like database - med mulighet til å utvide tilgangen over hele distribusjonsnettverket. Skyen er sentral for å utveksle relevante tekniske data som gir rask tilgang slik at høykvalitets digitale data lett kan brukes overalt. Eplan ePulse gjør selskaper konkurransedyktige i dagens verden og gir dem et klart potensiale for fortsatt suksess i det lange løp

 

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...