Pepperl iolinkencoder3 crop

Fordelaktig å kunne benytte samme programvare for parameterisering

Enkel tilpassing med parameterisering

Absoluttenkodere med IO-Link fra Pepperl+Fuchs er høykvalitets enkodere med magnetisk funksjonsprinsipp. Det integrerte IO Link-grensesnittet tilbyr en optimal tilpasning til forskjellige applikasjoner gjennom parameterisering, samt prosessdataoverføring og tilstandsovervåking.

Fordelene med å benytte IO-link til å kommunisere med en enkoder er mange. Fra den enkle tilkoblingen, hvor det benyttes standard kabling mellom IO-link master og enkoder, til parameteriseringsverktøyet (PACTware) som også benyttes på alle andre enheter med IO-link. For kunder som også benytter IO-link på andre komponenter, så er det også veldig fordelaktig å kunne benytte samme programvare for parameterisering. En annen stor fordel er at enkoderen kommer med programmerbar oppløsning, som igjen forenkler reservedelsbehovet. Dette gjelder både for inkrementelle og abolutte encodere.  

Utover posisjons-, retnings-, og diagnosedata fra enkoderen, så kan man også hente ut annen tilleggsinformasjon slik som blant annet temperatur og vibrasjon.

Når anlegget er satt i drift, så kan man aktivisere autoparameterisering. Denne funksjonen ligger i IO-link masteren og lagrer parametersettet til tilkoblet utstyr. Dette betyr at dersom man skifter ut enkoderen med en annen enkoder (samme type, men ikke nødvendigvis ny) så lastes det lagrede parametersettet ned med en gang. For drift- og vedlikeholdspersonell, så muliggjør dette utskifting av komponenter på en veldig enkel måte.

Link til les mer: https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/41839.htm

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...