NORDE5 crop

Nye teknologier innen maskinteknikk kan redusere CO2-utslippene med 86 %

Energieffektivitet – NORD-komponenter øker energieffektiviteten til drivsystemer

Ikke bare i tider med stigende energipriser er energieffektivitet et av industriens viktigste mål. Svært effektive komponenter fra NORD DRIVESYSTEMS bidrar til å redusere energiforbruket til drivsystemer. I tillegg tilbyr drivspesialisten sine kunder energirelaterte råd.Additionally, the drive specialist offers its customers energy-related advice.

- Vi hjelper kundene våre med å spare energi, oppsummerer markedssjef Jörg Niermann en av de viktigste retningslinjene til NORD DRIVESYSTEMS. Selskapets drivkomponenter er i økende grad optimalisert mot energieffektivitetsfaktoren. En studie fra Mechanical Engineering Industry Association VDMA og ledelseskonsulentselskapet Boston Consulting Group har vist at innovative teknologier innen maskinteknikk og anleggsbygging kan bidra til å redusere CO2-utslippene i hele industrien med opptil 86 prosent. "Og vi ønsker å støtte kundene våre i å bruke deres sparepotensiale", sier Niermann.

Svært effektiv IE5+ synkronmotor
NORD setter nye standarder når det gjelder energieffektivitet med synkronmotoren IE5+, som oppnår en virkningsgrad på opptil 95 prosent. Takket være permanent magnet synkronmotorteknologi (PMSM), oppnår den denne høye virkningsgraden relativt konstant over et bredt hastighets- og dreiemomentområde og gir også svært god energiforbruksytelse i dellast- og delhastighetsområder. Dette betyr at den til og med overgår den høyeste definerte energieffektivitetsklassen IE5.

På grunn av det brede effektområdet, bidrar IE5+ også til å redusere den totale eierkostnaden (TCO) utover energieffektiviteten ved å muliggjøre versjonsreduksjon i et samlet system. "Spesielt for systemer med mange drifter, for eksempel innen intralogistikk, er det et betydelig sparepotensial her", sier Niermann.

Patentert DuoDrive girmotor
Synkronmotoren IE5+ er også en del av den patenterte DuoDrive girmotoren, hvor den er integrert i et ett-trinns spiralgir. Beregnet via systemet oppnår girmotoren opptil 92 prosent, en av de høyeste effektivitetene på markedet i denne effektklassen. »Jo færre grensesnitt, jo høyere systemeffektivitet», forklarer Jörg Niermann. Integreringen av drivverket i girhuset reduserer monteringsplassen, antall slitasjeutsatte deler og dermed også vedlikeholdsarbeidet. Eliminering av komponentskjøter minimerer også risikoen for væskeinntrengning og bakteriell kontaminering..

DuoDrive ble spesielt utviklet for intralogistikk og næringsmiddelindustrien. I et oppdrag for drikkevareindustrien har NORD også gjennomført en energieffektiviseringsundersøkelse. I en utstillingsmodell, der flasker transporteres i to sirkulære systemer, sammenlignet drivspesialisten strømforbruket til to drivkonfigurasjoner: først en DuoDrive inkludert en NORDAC PRO SK 500E styreskap frekvensomformer og den andre en vanlig IE3 asynkronmotor med skråkant. gir og desentralisert frekvensomformer. Resultatet: DuoDrive bruker opptil 50 prosent mindre energi.

Redusere karbonavtrykket
NORD DRIVESYSTEMS hjelper ikke bare sine kunder med å oppdage og oppnå et slikt sparepotensial med sine effektive komponenter, men også med en spesiell service. NORD ECO-tjenesten kontrollerer kundens installerte frekvensomformere med hensyn til energieffektivitet, dimensjonering og antall versjoner. Ut fra dette skaper NORD et energieffektiviseringskonsept som identifiserer mulige sparepotensialer og er skreddersydd etter kundens krav.

- I tider med stigende energipriser blir det mer og mer aktuelt å øke energieffektiviteten, understreker Jörg Niermann. Som en engasjert familiebedrift legger NORD DRIVESYSTEMS også stor vekt på å redusere sitt økologiske fotavtrykk av hensyn til rettferdighet mellom generasjoner og kampen mot klimaendringer.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.

Schneider GFS crop

Banebrytende innen håndtering av elektro- og automasjonssystemer

Schneider Electric lanserer EcoConsult konsulenttjenester. Gjør anlegg mer stabile, effektive og bærekraftige. EcoConsulttjenestene leveres av et nordisk rådgiverteam som er dedikert til revisjon, evaluering og kartlegging av elektro- og automasjonsutstyr/-systemer. De benytter både ekspertise og banebrytende programvare med digital tvilling-teknologi.

Holla Goodtech crop

Goodtech og Wacker Chemicals fortsetter transformasjonen på Holla

Wacker Chemicals Norway AS har nylig valgt Goodtech til å gjennomføre oppgradering av kraftforsyning, samt kompensering og filtrering av strøm på sitt anlegg på Holla Industripark. Oppgraderingen muliggjør en fremtidig økning i effekt på ovn 4, samt fornyelse av all elektrisk utrustning, forbedret instrumentering, visualisering og kontroll av bryterne sammenlignet med dagens løsning.