Archivnummer: 2CDC071023S0012

Når lyset ute endres justeres lysbehovet inne

Energibesparende KNX Dali lyskontroller

Måling via våre KNX-produkter gjør det mulig å redusere kostnader og energiforbruk fordi man får en nøye analyse av anlegget, og kan endre forbruket med enkle tiltak.

Det er mer og mer vanlig at det monteres systemer for konstantlysstyring i bygg for å redusere energiforbruket. Systemet er ypperlig for bruk i barnehager, skoler og kontor der det er viktig at lyset til en hver tid er riktig. Når lyset ute endres justeres lysbehovet inne, noe som vil redusere energiforbruket.

Med bruk av ABBs nye KNX Dali gateway/lyskontroller kan man enkelt styre lysbruket. Man kan koble til inntil 64 Dali forkoblinger, inndelt i 8 grupper i Dali software. Den er laget for montering i felt, for eksempel over himling, og har i tillegg 4 innganger for lyssensor LF/U2.1 for bruk ved konstantlysstyring (dagslysstyring). Den har en 16A inngang og utgang, to 6A utganger, og er basert på chassiset til RC/A. Den har IP grad 54.

Fordeler

- Energieffektivt

- Mindre kabling pga. montering i felt

- Inntil 64 Dali forkoblinger

Ytterligere informasjon finnes på: www.abb.no/automasjonsprodukter

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...