EH_Nesselwang_2 crop

Drevet fram av det voksende behovet for innovativ temperaturteknologi

Endress+Hauser utvider produksjonen av temperatur- og systemprodukter

Selskapet innvier nytt produksjonsanlegg i Nesselwang, Tyskland. Endress+Hauser har investert mer enn 10,4 millioner euro i et nytt, toppmoderne produksjonsanlegg på selskapets område i Nesselwang, Tyskland. Den 4800 kvadratmeter store bygningen inneholder nye produksjons- og kontorarealer i tillegg til teknologi og fellesområder.

Med utvidelsen investerer Endress+Hauser Group ytterligere i bærekraftig utvikling.

Utvidelsen ble drevet fram av det voksende behovet for innovativ temperaturteknologi og systemprodukter samt introduksjonen av nye produktlinjer. “Vi investerer stadig i kompetansesentrene våre for å utvikle motiverende løsninger for kundene våre og for å øke produksjonseffektiviteten,” sa Matthias Altendorf, administrerende direktør i Endress+Hauser Group, under åpningsseremonien 26. oktober 2018.

I mange prosesser er temperatur en måleparameter som har stor innflytelse på produktkvaliteten. “Vi vil fortsette å utvide og utfylle temperatur- og systemproduktporteføljen, slik at vi kan være i posisjon for å tjene kundene våre optimalt også i fremtiden.

For å gjøre det, trenger vi ytterligere plass til forskning og utvikling, produksjon, logistikk og kvalitetssikring, noe denne nye bygningen vil gi oss,” sa Harald Hertweck, administrerende direktør for Endress+Hausers kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi.

Bærekraftig utvidelse

Den nye bygningen er iøynefallende med en imponerende, intelligent arkitektur. Bygningen har en hellende fasade som beskytter mot solen og glassfronter som slipper inn masse lys. Den nye bygningen har også et bærekraftig energikonsept, inkludert et solcellesystem på taket som gir nok elektrisitet til å på egen hånd opprettholde grunnleggende produksjon. Ladestasjonene for elektriske sykler understreker fokuset på bærekraft.

Mens bygningen var under oppføring ble produksjons- og logistikkprosessene også optimalisert og strukturert i samsvar med Lean Principles og One Piece Flow-tilnærmingen. Denne strukturen gjør det mulig for kompetansesenteret å øke de ansattes individuelle ansvar, tilføre mer fleksibilitet i produksjonsprosessen og få en optimal utnyttelse av maskin- og driftressursene.

Kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi

Endress+Hauser Wetzer, konsernets kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi og systemprodukter, med hovedkvarter i Nesselwang, Tyskland, driver ytterligere fem produksjonsanlegg i Pessano (Italia), Greenwood, Indiana (USA), Suzhou (Kina), Aurangabad (India) og Benoni (Sør-Afrika).

Selskapet har mottatt flere priser dette året for iTHERM TrustSens, verdens første selvkalibrerende termometer. I tillegg til priser i Frankrike (Mesures, CFIA) og Tsjekkia (Zlatý Amper) har Endress+Hauser også vunnet HERMES AWARD, en anerkjent pris i bransjen, i tillegg til AMA Innovation Award på handelsmessen SENSOR+TEST i Nürnberg, Tyskland.

Eplan bep1910443 crop

Kontrollskapteknologi hos HPS ved hjelp av Eplan Cogineer

Neste trinn: Papirløs produksjon med EPLAN eView

Elektrisk planlegging: Automatisering sparer tid - også for spesialbestilte produkter. Kontrollskap-produsenter som automatiserer planleggingsprosessene sine, får fordel av kortere prosjekttider og høyere kvalitet. Sekundære prosesser, som utforming av dokumentasjon kan også forenkles. Men hvor mye tid kan lagres i løpet av en hel prosess?

les mer...
Corvus nett crop

Helautomatisert grønn produksjon

I alt er det åtte produksjonsceller, 13 roboter og 10 AIV

Corvus Energy har produsert batterier til maritim industri i Canada i flere år. Med Hydro som eier ble det stilt spørsmål om det var mulig å helautomatisere produksjonen. Sammen med SINTEF gjennomførte Hydro en studie og resultatet ser vi nå på Nesttun utenfor Bergen.

les mer...
AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...