EH_Nesselwang_2 crop

Drevet fram av det voksende behovet for innovativ temperaturteknologi

Endress+Hauser utvider produksjonen av temperatur- og systemprodukter

Selskapet innvier nytt produksjonsanlegg i Nesselwang, Tyskland. Endress+Hauser har investert mer enn 10,4 millioner euro i et nytt, toppmoderne produksjonsanlegg på selskapets område i Nesselwang, Tyskland. Den 4800 kvadratmeter store bygningen inneholder nye produksjons- og kontorarealer i tillegg til teknologi og fellesområder.

Med utvidelsen investerer Endress+Hauser Group ytterligere i bærekraftig utvikling.

Utvidelsen ble drevet fram av det voksende behovet for innovativ temperaturteknologi og systemprodukter samt introduksjonen av nye produktlinjer. “Vi investerer stadig i kompetansesentrene våre for å utvikle motiverende løsninger for kundene våre og for å øke produksjonseffektiviteten,” sa Matthias Altendorf, administrerende direktør i Endress+Hauser Group, under åpningsseremonien 26. oktober 2018.

I mange prosesser er temperatur en måleparameter som har stor innflytelse på produktkvaliteten. “Vi vil fortsette å utvide og utfylle temperatur- og systemproduktporteføljen, slik at vi kan være i posisjon for å tjene kundene våre optimalt også i fremtiden.

For å gjøre det, trenger vi ytterligere plass til forskning og utvikling, produksjon, logistikk og kvalitetssikring, noe denne nye bygningen vil gi oss,” sa Harald Hertweck, administrerende direktør for Endress+Hausers kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi.

Bærekraftig utvidelse

Den nye bygningen er iøynefallende med en imponerende, intelligent arkitektur. Bygningen har en hellende fasade som beskytter mot solen og glassfronter som slipper inn masse lys. Den nye bygningen har også et bærekraftig energikonsept, inkludert et solcellesystem på taket som gir nok elektrisitet til å på egen hånd opprettholde grunnleggende produksjon. Ladestasjonene for elektriske sykler understreker fokuset på bærekraft.

Mens bygningen var under oppføring ble produksjons- og logistikkprosessene også optimalisert og strukturert i samsvar med Lean Principles og One Piece Flow-tilnærmingen. Denne strukturen gjør det mulig for kompetansesenteret å øke de ansattes individuelle ansvar, tilføre mer fleksibilitet i produksjonsprosessen og få en optimal utnyttelse av maskin- og driftressursene.

Kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi

Endress+Hauser Wetzer, konsernets kompetansesenter for temperaturmålingsteknologi og systemprodukter, med hovedkvarter i Nesselwang, Tyskland, driver ytterligere fem produksjonsanlegg i Pessano (Italia), Greenwood, Indiana (USA), Suzhou (Kina), Aurangabad (India) og Benoni (Sør-Afrika).

Selskapet har mottatt flere priser dette året for iTHERM TrustSens, verdens første selvkalibrerende termometer. I tillegg til priser i Frankrike (Mesures, CFIA) og Tsjekkia (Zlatý Amper) har Endress+Hauser også vunnet HERMES AWARD, en anerkjent pris i bransjen, i tillegg til AMA Innovation Award på handelsmessen SENSOR+TEST i Nürnberg, Tyskland.

NEK Digital crop

Digitalisering av standarder

Digitalisering øker brukervennlighet og gir helt andre muligheter

NEK 400 er installasjonsbransjens viktigste standardsamling og dekker alle typer av lavspenningsinstallasjoner. Den skaper grunnlaget for en årlig verdiskapning på 25-30 milliarder kroner. Fram til nå har den kun vært tilgjengelig i trykt format og som PDF.

les mer...
Wintershall takes over Brage operatorship and becomes production operator in Norway.

Telia tar tingenes Internett offshore

Tilby tjenester som gjør produksjonen langt smartere

Telia tar sammen med Tampnet og CGI steget ut i Nordsjøen med Narrowband-IoT (NB-IoT), teknologien som er spesiallaget for tingenes internett. Wintershall Norges Brage er den første oljeplattformen i verden med NB-IoT-dekning, og pilotprosjektet fra Telia er den første anvendelsen av teknologien offshore.

les mer...
UR 16 kg crop

Universal Robots lanserer en samarbeidende robot til tung nyttelast for samarbeidende automatisering

Produsenter må se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige

Bygd for å gjøre mer: UR16e utvider sine løsninger for samarbeidende robotløsninger ved å tilføye kapasitet til tung nyttelast for produsenter som ønsker å øke automatiseringen

 

les mer...
Siemens Qwre crop

Siemens AS og Øwre-Johnsen har inngått en serviceavtale for Hach lab- og analyseinstrumenter

Har bygget opp en organisasjon med erfarne servicefolk

Siemens har i mange år levert komplette instrument og analyse pakker for vannbehandling, vannrensing og fiskeoppdrett. For å kunne ivareta kundenes servicebehov på best mulig måte har vi nå inngått en serviceavtale med vår autoriserte partner Øwre-Johnsen.

les mer...