EH_Picomag crop

Behovet øker for enkle, pålitelige og vedlikeholdsfrie måleinstrumenter

Endress+Hauser tildeles Red Dot Award

Med Picomag mengdemåler har Endress+Hauser imponert juryen for Red Dot Design Awards, og tildeles nå kvalitetsmerket Red Dot i kategorien for produktdesign. Det smarte plug-and-play-instrumentet fikk like god uttelling for funksjonalitet og kompakt design.

Red Dot er en internasjonalt kjent pris for produkter med design av høy kvalitet som er optimalisert for kundenes behov. “Vi er glade for at Picomag overbeviste juryen med sitt kompakte format, sine fleksible monteringsalternativer og intuitive betjening,” sa Dr Bernd-Josef Schäfer, administrerende direktør for Endress+Hauser Flowtec, gruppens kompetansesenter for mengdemålingsteknologi i Reinach, Sveits.

Professor Dr Peter Zec, opphavsmann og direktør for Red Dot Award, gratulerte Endress+Hauser: “Vinnerproduktene utmerker seg med strålende funksjonalitet og et attraktivt utseende som beviser at utviklerne forstod kundene sine.” Blant annet evalueres produktene i henhold til innovasjonsnivå, funksjonalitet, designkvalitet, ergonomi og robusthet. En jury bestående av omlag 40 personer valgte vinnerne blant 6300 gjenstander som ble sendt inn til vurdering.

Mengdemålingsteknologi i lommestørrelse

Innen industriell prosessmåling og automasjon øker behovet for enkle, pålitelige og vedlikeholdsfrie måleinstrumenter i lommeformat. Nye Picomag fra Endress+Hauser oppfyller disse kravene og kan tas i bruk i alle bransjer. Den måler ikke bare mengden i fluider med elektrisk konduktivitet, men også prosesstemperaturen.

I tillegg er Picomag lett for kunder å sette i drift ved hjelp av Bluetooth og SmartBlue-appen, og den har sømløs systemintegrering takket være IO-Link-teknologi.

Red Dot Design Award

Red Dot Design Award er en av verdens største designkonkurranser. Prisen, som står for enestående designkvalitet, er delt inn i tre kategorier: produktdesign, kommunikasjonsdesign og designkonsept. Vinnerene vil hedres i begynnelsen av juli under Red Dot-gallaen som arrangeres i Operahuset i Essen, Tyskland. Alle vinnerinnovasjonene vil vises frem i en fire ukers utstilling, og de vil også presenteres i Red Dot Design-årboken.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...