Epaln EH PCM_Production_Pressuresensors crop

Ved Endress+Hauser brukes systemer fra både EEC og Eplan Data Portal

Endress+Hauser kobler konfigurator til Eplan Data Portal

Smart kombinasjon: Valg av måleinstrumenter blir nå gjort enkelt Instrumentprodusenten Endress+Hauser bruker EEC (Eplan Engineering Configuration) som grunnlaget for konfigurasjon på nett.

Den eksisterende konfiguratoren har blitt tilkoblet EEC for å generere makroer. I kombinasjon med dataportalen gir ECC en enkel nettbasert konfigurasjon, selv når det er mange millioner mulige variasjoner tilgjengelig.
Måleinstrumenter og -systemer fra Endress+Hauser er «øynene og ørene» til automatiserte prosesser. De måler strømningshastighet, overvåker temperatur og kontrollerer trykk og fyllingsnivå: Instrumenter fra Endress+Hauser fungerer som «øynene og ørene» til prosesser over hele verden. De brukes også i et bredt utvalg av industrier, som næringsmiddel, kjemi, energiproduksjon, olje og gass, vann og avløp. 

Høykvalitets måleteknologi i 1,2 millioner variasjoner

Det sveitsiske familieselskapet, med hovedkontor nær Basel, har 26 produksjonsanlegg og 13 000 ansatte på verdensbasis. De har et utvalg på omtrent 1,2 millioner produktvarianter.

Det høye antallet av varianter kommer fra alle kombinasjonene av forskjellige egenskaper og funksjoner. I tillegg til tilkoblingsstørrelser så kan brukeren velg målenøyaktigheten, kommunikasjonsgrensesnittet og IP-beskyttelsestypen.

Mål: «En standard til kunden» med internettkonfigurasjon

Behovet for spesialtilpassede løsninger øker. Kunder bruker mer og mer internettkonfigurasjonen for å velge, bestille og laste ned dokumentasjon, tegninger og sertifikater. 

Programsjef ved Endress+Hauser Consult AG, Philipp Rumler sier: «I vårt selskap har forretningsenhetene og produksjonsanleggene en veldig omfattende ordrekode.  Denne er noen ganger strukturert forskjellig grunnet stor variasjonen av kundekrav fra forskjellige industrier. Vår målsetning var allikevel å standardisere instrumentvalget i internettkonfiguratoren slik at den alltid er på linje med de samme standardene. Viktigst av alt er at de opprettes på en automatisert måte - uavhengig av måleprinsippet, omfanget eller lokasjonen.» 

Kreativ kombinasjon av konstruksjonsverktøy 

Endress+Hauser Consult AG kom til Eplan med denne forespørselen. Sammen utviklet de et konsept for å koble den interne konfiguratoren til EEC (Eplan Engineering Configuration), for så å integrere den inn i Eplan Data Portal. 

Vanligvis beskrives maskiner, systemer og komponenter funksjonelt i EEC. Makroer (delvise kretser) genereres igjennom kontrollsystemet inn i et diagram. Dette begrenser betraktelig tiden som behøves for den elektrotekniske konstruksjonen.  

På den annen side bruker designingeniører tradisjonelt Eplan Data Portal som en internettbasert plattform for effektivt å kompilere sine artikkeldata. Tekniske data og tegninger av komponenter fra ledende produsentene oppføres her. Disse blir deretter integrert inn i konstruksjonen av ingeniøren. Dette inkluderer driveelementer slik som motorer og omformere, men også måleinstrumenter som de fra Endress+Hauser.

 To veier til målet 

Ved Endress+Hauser brukes systemer fra både EEC og Eplan Data Portal i kombinasjon med den eksisterende internettkonfiguratoren. Dette kan gjøres på to måter: Den nåværende og mer dypt integrerte måten er direkte tilgjengelig igjennom Eplan plattformen. Ved å koble internettkonfiguratoren med EEC til Eplan Data Portal blir mulighetene til konfiguratoren tilgjengelige direkte. Ved å velge et måleprinsipp (måleinstrument) i Eplan Data Portal blir konfiguratoren igangsatt - innebygd i dataportalmiljøet. I løpet av oppføringen av konfigurasjonen kombinerer EEC automatisk de registrerte dataene og genererer den riktige makroen. Denne kan nå benyttes direkte i diagrammet. I bakgrunnen blir alle kommersielle data og tekniske dokumenter tilpasset til Eplans elementbehandling. Dette gjør den etterfølgende ordreprosessen betraktelig enklere og hjelper med å bytte ut ødelagte instrumenter. Maskinen er da raskt i drift igjen etter nødvendige reparasjoner. Neste år vil Eplan-data også bli tilgjengelige igjennom Endress+Hauser-konfiguratoren. Hvis brukeren er på nettstedet til Endress+Hauser så vil han eller hun benytte internettkonfiguratoren som før. Den lille, men effektive forskjellen: Ved slutten av konfigurasjonen vil de motta en fullstendig Eplan-makro som er klart for nedlasting.  

Enkel konfigurasjon, jevn databehandling 

Klienten kan ved hjelp av noen få trinn konfigurere sitt instrument, og bestille det direkte hvis nødvendig og motta alle nødvendige data, tegninger og dokumenter. Philipp Rumler sier, «Konstruktøren får tilgang til en fullstendig datapakke og integrerer denne direkte inn i sitt design - for eksempel en monteringstegning som kan endres direkte med Eplan Electric P8. Data kan også hentes, inkludert spesifikasjonsark og bruksanvisninger som PDF-filer, og de kan bearbeides videre med andre CAE-systemer.» 

God støtte fra Eplan Consulting  

Denne nye konfigurasjonstypen med kombinasjon av EEC og Eplan Data Portal gjør designingeniørens arbeid enklere. Det muliggjør et instrumentvalg som strekker seg over produktgruppene, men som alltid er i tråd med samme program. Philipp Rumler sier, «Vi jobbet intensivt med den optimale struktureringen og vi fikk veldig god støtte fra Eplan Consulting. Vi utviklet en separat modell med spesifikke funksjoner og makroer for hver enkelte måleoppgave.»  

Basert på de første erfaringene til Endress+Hauser er brukergruppen heterogen: «Både globale og mellomstore bedrifter jobber intensivt med denne konfiguratoren. De største, som har interne standarder for måleinstrumenter og testpunkter, bruker i hovedsak muligheten for å laste ned tegninger og dokumenter. Mindre selskap og planleggere konfigurerer de ønskede instrumentene. Våre internasjonale distribusjonsfirmaer arbeider også med konfiguratoren når de planlegger kundespesifikke prosjekter.»  

Fordeler også for instrumentprodusenten 

Det er til og med mulig å få tilgang til dokumenter for eldre instrumenter, da Endress+Hauser har koblet en «produktbeholder» inn i EEC. Her er eldre versjoner lagret, og konfiguratoren har tilgang til disse. Dette er en fremtidsfokusert funksjon: Ved Endress+Hauser ser de en trend hvor brukere ønsker støtte og dokumentasjon fra produsenten over instrumentets fullstendige livssyklus. Løsningen er en ideell plattform for denne tjenesten.

 

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...