EH_2021_innovation crop

Effektene av pandemien fortsetter å påvirke enkelte markedsregioner

Endress+Hauser klarer seg bra under krisen

Omsetningen falt litt i 2020. Overskudd og antall ansatte holdt seg stabilt. Endress+Hauser har kommet ut av kriseåret 2020 i god form. Men konsernets konsoliderte omsetning falt – sterkt påvirket av valutaeffekter – med nesten 3 prosent til like under 2,6 milliarder euro.

Selv en sterk laboratorievirksomhet kan bare delvis veie opp for nedgangen i prosessautomatisering, som ble truffet hardere av effektene av koronapandemien.

Mens omsetningen i fjor var dårligere enn målet, noterte konsernet et sterkt overskudd. "Endress+Hausers finansielle soliditet har ikke lidd overlast under krisen," understreket økonomidirektør dr Luc Schultheiss. Selskapet klarte å unngå korttidsarbeid og økte til og med arbeidsstyrken litt. I slutten av 2020 hadde Endress+Hauser 14 400 ansatte verden over, over 100 flere enn året før.

Endress+Hauser har alltid klart å levere tross pandemien. "Vi har veid opp for den fysiske avstanden til kundene gjennom digital og emosjonell nærhet," sier konsernsjef Matthias Altendorf. Han mener selskapet står godt rustet, selv om de neste månedene fortsatt vil være dominert av koronaviruskrisen: "Vår innovative styrke holder stand. Endress+Hauser vil lansere flere produktinnovasjoner i 2021 enn noensinne før."

Forventer ikke økonomisk oppsving ikke før utgangen av året.

Effektene av pandemien fortsetter å påvirke enkelte markedsregioner, kundenæringer og bransjer svært forskjellig. Likevel har Endress+Hauser hatt en god start på inneværende år. Konsernet forventer en ensifret prosent vekst i 2021, men ser at overskuddet er under økt press. Selskapet forventer ikke en grunnleggende oppgang i den globale økonomien før utgangen av året.

Endress+Hauser vil legge frem den reviderte årsrapporten for 2020 i Basel i Sveits 4. mai 2021.

 

 

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...