EH_2021_innovation crop

Effektene av pandemien fortsetter å påvirke enkelte markedsregioner

Endress+Hauser klarer seg bra under krisen

Omsetningen falt litt i 2020. Overskudd og antall ansatte holdt seg stabilt. Endress+Hauser har kommet ut av kriseåret 2020 i god form. Men konsernets konsoliderte omsetning falt – sterkt påvirket av valutaeffekter – med nesten 3 prosent til like under 2,6 milliarder euro.

Selv en sterk laboratorievirksomhet kan bare delvis veie opp for nedgangen i prosessautomatisering, som ble truffet hardere av effektene av koronapandemien.

Mens omsetningen i fjor var dårligere enn målet, noterte konsernet et sterkt overskudd. "Endress+Hausers finansielle soliditet har ikke lidd overlast under krisen," understreket økonomidirektør dr Luc Schultheiss. Selskapet klarte å unngå korttidsarbeid og økte til og med arbeidsstyrken litt. I slutten av 2020 hadde Endress+Hauser 14 400 ansatte verden over, over 100 flere enn året før.

Endress+Hauser har alltid klart å levere tross pandemien. "Vi har veid opp for den fysiske avstanden til kundene gjennom digital og emosjonell nærhet," sier konsernsjef Matthias Altendorf. Han mener selskapet står godt rustet, selv om de neste månedene fortsatt vil være dominert av koronaviruskrisen: "Vår innovative styrke holder stand. Endress+Hauser vil lansere flere produktinnovasjoner i 2021 enn noensinne før."

Forventer ikke økonomisk oppsving ikke før utgangen av året.

Effektene av pandemien fortsetter å påvirke enkelte markedsregioner, kundenæringer og bransjer svært forskjellig. Likevel har Endress+Hauser hatt en god start på inneværende år. Konsernet forventer en ensifret prosent vekst i 2021, men ser at overskuddet er under økt press. Selskapet forventer ikke en grunnleggende oppgang i den globale økonomien før utgangen av året.

Endress+Hauser vil legge frem den reviderte årsrapporten for 2020 i Basel i Sveits 4. mai 2021.

 

 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

Pepperl Purge_Animation_Standbild crop

Pålitelig og sertifisert i alle verdensdeler: Globale purge-løsninger

Purge  eller på norsk Overtrykkspyling er en allsidig beskyttelsesmetode som kan brukes i en lang rekke industrielle applikasjoner. Basert på prinsippet om adskillelse mellom eksplosjonsfarlig og sikker atmosfære, gir den eksplosjonsbeskyttelse for både gassfare og støvfare. Videre er det også en av få typer beskyttelse som gjør at konvensjonelt utstyr kan brukes i potensielt eksplosive atmosfærer.