EH_freiburg_1 crop

Et tredje team ser på fremtidens sensor- og måleteknologi

Endress+Hauser har åpnet innovasjonssenter

Konsernet samler team for sensor- og programvareutvikling i Freiburg Innovation Center. Endress+Hauser har innviet sitt nye anlegg ved Freiburg Innovation Center FRIZ. Der jobber over 70 ansatte i det sveitsiske konsernet som spesialiserer seg på måleteknologi med utvikling av nye sensorteknologier og programvareløsninger. 

De ulike teamene samarbeider tett i et innovativt miljø med forskningsinstitutter, oppstartsbedrifter og andre selskaper.

Det ligger på området til Teknisk fakultet ved Freiburg universitet i Tyskland. Bygningskomplekset ble ferdigstilt i 2022, etter en to år lang byggeprosess, og har over 12 000 kvadratmeter med moderne og fleksible kontorer og laboratorier. Endress+Hauser er den største leietakeren, med lokaler fordelt over 2400 kvadratmeter med kontorer i to etasjer, i tillegg til 1000 kvadratmeter i første etasje for kjemiske og biologiske laboratorier og renrom.

Ulike disipliner og teknologier

Ved FRIZ samler selskapet seks enheter som tidligere var spredt over byen. I dag kombinerer de et bredt spekter av disipliner og teknologier: ett team jobber med løsninger for Det industrielle tingenes internett, for eksempel for å intelligent koble sammen programvare og sensorteknologi.

Et annet jobber med teknologi for optisk analyse som kan brukes til å overvåke for eksempel gjæringsprosesser. Et tredje team ser på fremtidens sensor- og måleteknologi, inkludert på å erstatte den menneskelige luktesansen.

Jobst Technologies, en del av det sveitsiske datterselskapet Innovative Sensor Technology IST, utvikler, produserer og selger biosensorer. Endress+Hauser BioSense, et fellesforetak med Hahn-Schickard-Gesellschaft, som er et ideelt forskningsfellesskap, spesialiserer seg på rask molekylanalyse på stedet, som for eksempel kan brukes i næringsmiddelindustrien. For å beskytte innovasjoner mot imitasjoner jobber også et lite team med patentspesialister på campus.

Jobber med fremtidens måleteknologi

Administrerende direktør Matthias Altendorf ser på det nye anlegget som en "yngleplass for morgendagens måleteknologi". De ulike disiplinene på campus skal utfylle og stimulere hverandre, og nærheten til forskningsmiljøer gir ekstra stimulans.

"Innovasjon oppstår ofte i kontaktpunktene, der vi samhandler med partnere fra forskning og industri. Ved å åpne opp for universitetene og instituttene deres, forskningsfasiliteter, avleggere og andre selskaper, øker vi disse kontaktpunktene."

Endress+Hauser feiret innvielsen av det nye innovasjonssenteret med mange gjester, de ansatte som jobber på stedet, og representanter fra aksjonærene og konsernet. De nye rommene ved FRIZ skal i fremtiden prydes med et verk fra glasskunstneren Britta Schmidhauser, som skal symbolisere de ulike virksomhetsområdene til Endress+Hauser-enhetene i Freiburg. Et sommerselskap i en avslappet atmosfære avsluttet arrangementet, med musikk fra campus-bandet Transistors.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...