EH_Cernay crop

Vil primært bli brukt til produksjon av elektromagnetiske mengdemålere

Endress+Hauser åpner nytt anlegg i Frankrike

For å møte den økende etterspørselen etter mengdemålere har selskapet åpnet et nytt produksjons- og kontorbygg. Endress+Hauser produserer mengdemålere i Cernay for levering til kunder over hele verden. "Cernay er et av selskapets raskest voksende anlegg og har allerede blitt utvidet ni ganger siden det startet driften i 1991," sier Matthias Altendorf, konsernsjef i Endress+Hauser-konsernet ved innvielsesseremonien for det nye produksjons- og kontorbygget.

Denne seremonien fant sted 10. juni 2022 i nærvær av kunder, partnere og gjester fra stat og næringsliv.

De ekstra 10 000 kvadratmeterne vil primært bli brukt til produksjon av elektromagnetiske mengdemålere. Ved dette anlegget er man blant annet spesialisert på fôring av målerørene i disse allsidige instrumentene, et viktig produksjonstrinn for kvaliteten på instrumentene. Tilbygget har også plass til kontorer, møterom, en kantine og et kundeområde for fabrikkgodkjenningstester. Anlegget har i dag 430 ansatte.

Produksjon i tråd med de strengeste kvalitetsstandarder

Byggingen begynte i januar i 2019 og ble fullført i april i 2020. "Her i Cernay produserer vi i tråd med de strengeste kvalitetsstandarder, akkurat slik vi gjør ved alle våre andre anlegg over hele verden. Det er derfor viktig for oss å tilby de ansatte et arbeidsmiljø som oppfyller deres behov," sier Thierry Weissgerber, administrerende direktør for Endress+Hauser Flow i Cernay.

Store karnappvinduer gir naturlig lys. Pause- og avslapningsområder med sofaer og kjøkkenkroker ble også integrert i produksjonsbygningen.

I tillegg til elektromagnetiske mengdemålere produserer Cernay ultralyd- og vortexmålere. Den nye bygningen ble hovedsakelig utviklet for produksjon av Progmag H- og Dosimag H-produkter, som primært brukes innenfor næringsmiddelindustrien og biovitenskap. En dobbeltsjiktet fasade demper støyen fra produksjonsanlegget. Sirkulasjonsganger gjør det mulig å levere materialet nær produksjonslinjene og spare plass.

Lavt energiforbruk

Selskapet har gjort en rekke investeringer og utført en lang rekke prosjekter for å redusere energiforbruket ved anlegget. Blant annet er det installert et energigjenvinningssystem som lagrer varmen fra kompressorene om vinteren i kjelerommene for å hindre at den går til spille. Bygningskonstruksjonen overholder den nyeste RT 2020-standarden og oppfyller derfor strenge krav til varmeisolasjon. Det arbeides også med å sørge for sertifisering i samsvar med ISO 50001.

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...