Eplan 8 Portal EN crop

Bussdata nå tilgjengelige for alle visningsstyper

En ny design for Eplan Electric P8

Mye har blitt sagt om Eplan Platform, versjon 2.8. Nå, noen få dager før lanseringen, er fokuset på Eplan Electric P8. Brukerne gleder seg til forbedringer innen konfigurasjon, bussdata og «round-trip engineering» med Siemens TIA Portal. Eplan Electric P8, den etablerte CAE-løsningen, overrasker videre med et helt nytt brukergrensesnitt og integrert brukerportal.
 

Et nytt grafisk brukergrensesnitt, forbedret ergonomi og makroteknologi kjennetegner den nye Eplan Platform, versjon 2.8. Men det er mer: En ny portal direkte integrert i programvareløsningen ønsker brukerne velkommen ved oppstarten. Den tilbyr omfattende informasjon og har tips og knep som gjør brukernes hverdagsarbeid enda lettere, for ikke å nevne nyheter og innovasjoner fra Eplans produktsortiment, veiledninger, detaljer om opplæringsmuligheter og mye mer.

Utvidet datautveksling med TIA-portalen
Videre viser enkeltsystemer som Eplan Electric P8 flere nye funksjoner. Det første trinnet omfatter forbedringer i toretningers- samhandlingen mellom Eplan og TIA Portal. I Nürnberg kan brukeren oppdage hvordan AutomationML-formatet enda mer effektivt støtter «round-trip engineering», som igjen optimaliserer konfigurasjonen av PLC-data.

I dialogboksen «Redigere rekkeklemme» vil brukerne snart kunne tilordne flere innrettbare tilleggsanordninger samtidig. Alle anordninger valgt i kontekstmenyen tilordnes så den avmerkede rekkeklemmen. Dette sparer tid.


Overføre konfigurasjonsprosjekter
Med et nytt menyelement kan brukerne nå overføre konfigurasjonsprosjekter - for eksempel dataene til en PLC-boks – til de korresponderende bussportalene, men må ikke lenger bruke tid på å legge inn data for hver enkelt portal. Slik oppdateres mulig eksisterende bussportinnlegginger. Hvis én enkelt bussportal tilordnes et annet konfigurasjonsprosjekt, kan denne verdien endres manuelt, slik at det tekniske arbeidet blir mer fleksibelt.

Bussdata nå tilgjengelige for alle visningsstyper
Eplan Electric P8-brukere kunne tidligere kun legge inn bussdata for enkeltlinjes nettverks/busskabelforbindelser. Nytt for brukerne i dialogvinduet for egenskaper er «Bussdata»-fanen for alle visningstyper. Denne lar bussdataene legges inn i skjemaene og vises uten at én enkeltlinjes visning spesifiseres. En annen praktisk fordel: bussdata slettes ikke lenger når visningstypen endres. Dette gir mer frihet i et prosjekt.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...