Rittal RiLine busbar crop

Effekttap reduseres betydelig hvis strømmen fra solcellene kan brukes direkte

En nøkkel til energibesparing

Rittal er verdens første produsent som tilbyr et godkjent skinnesystem med standardkomponenter, optimalisert for applikasjoner for både vekselstrøm og likestrøm. RiLine skinnesystem kan være en nøkkel til energibesparing.

– Utviklingen, spesielt for solceller og annen fornybar energi, innebærer at interessen for å bruke likestrøm vokser. Effekttap reduseres betydelig hvis strømmen fra solcellene kan brukes direkte, f.eks. datadrift, uten å måtte bytte mellom vekselstrøm og likestrøm og tilbake igjen, sier Bjørn-Terje Flidh, Systemselger strømfordeling hos Rittal AS.

Eliminerer effekttap

Likestrøm, DC, produseres i solceller og vindmøller og likestrøm brukes for servere, motorer og frekvensomformere. Fordelen er åpenbar ved å opprette et internt likestrømsnett i småskala kraftproduksjon og forbruk. Høye energibesparelser kan gjøres når effekttap ved transformasjon mellom likestrøm og vekselstrøm elimineres.

– Skinnesystem for likestrøm trengs for DC-busser, innenfor fornybar energi med backup-systemer, solceller, batterisystem og systemer for energilagring samt i shippingindustrien, understreker Bjørn-Terje Flidh.

Verdens første skinnesystem for likestrøm

Rittal RiLine skinnesystem har en strømkapasitet på opptil 1600 A, en nominell spenning på opptil 1500 V DC og en kortslutningseffekt på opptil 40kA. Avhengig av kravene, kan skinnesystemet være av kobber, aluminium eller cuponal, en kobberkledd aluminiumskinne fra Rittal.

Til skinnesystemet, har Rittal et bredt tilbehørsprogram for likestrømsapplikasjoner med adaptere, sikringer, og sikringssokler med tilhørende DC sikringer. RiLine er godkjent for IEC 61439 og UL 845 med UL 508, dette gjør skinnesystemet egnet for et bredt spekter av bransjer.

Gir gode forutsetninger

– Skinnesystemet og standard komponentene gir forutsetninger for å bygge flere og mer energibesparende applikasjoner med likestrøm, understreker Bjørn-Terje Flidh.
For ytterligere informasjon se: www.rittal.no

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.