Eliaden NE AE 2014 crop

Besøkende setter andre krav til fagmesser i dag

Eliaden satser faglig

Tradisjonelt var fagmesser stedet for å hente nyheter. Nå er nettverksbygging og faglig oppdatering minst like viktig. Det har arrangørene av Eliaden tatt konsekvensen av.

- Vi vet at de besøkende setter andre krav til fagmesser i dag enn for noen år siden, sier Nils-Erik Magnell, prosjektdirektør for Eliaden. Det har vi tatt konsekvensen av og utviklet et nytt seminarkonsept. Nytt av året er at en del utstillere vil avholde miniseminarer på en times varighet, forteller Arne Eggen, han er prosjektmedarbeider for arrangementet. Ved å besøke hjemmesiden til Eliaden: http://www.eliaden.no/seminarer/seminarer/ finnes det en oversikt over de seminarene Eliaden er ansvarlig for. I tillegg har enkelte bransjeforeninger egne aktiviteter. Magnell og Eggen er svært tilfreds med at Ifeas (Industriens forening for elektroteknikk og automatisering) ny direktør har tatt ansvar for å utvikle et eget faglig opplegg i forbindelse med Automatiseringsforumet som vil bli samlingspunktet for denne bransjen under Eliaden. Programmet vil om kort tid bli publisert under kurs/konferanse/messe seksjonen på www.amytt.no . Følg med.

Så langt ser vi at antall utstillere med automatisering som første prioritet vil bli på nivå med utstillingen i 2012. Generelt ser det ut til å bli en liten tilbakegang i antall utstillere. Sammenslåingen av PEA messen og Eliaden har da muligens veiet opp for den generelle trenden.

Parallelt med Eliaden avholdes konferansen Energismarte Byer på tirsdag og onsdag i hall A. arrangør er Elektroforum i samarbeid med en rekke aktuelle organisasjoner. Mer informasjon om dette arrangementet finnes på: http://www.energismartebyer.no/

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.