IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).

Investeringen i et nytt Helsinki-campus er drevet av selskapets sterke forretningsvekst. Det er stor etterspørsel etter UPS-systemer, spesielt i datasentersektoren med tunge prosesseringskrav til AI-applikasjoner og datalagring.

– Vi har bygget opp en sterk kunnskapsbase siden vi begynte å produsere UPS og strømkonverteringsteknologi i Helsinki i 1962, og det skal vi fortsette med. Fabrikken er designet for bærekraftig drift og god energieffektivitet, og møter ISO 50001-kravene, sier fabrikksjef Petri Koskinen.

Hovedformålet med et UPS-system er å fungere dersom nettstrømmen går ned. Behovet er spesielt høyt i datasentersektoren. Mange kommersielle og industrielle bygninger, inkludert innen helsesektoren, er også utstyrt med UPS-systemer. I disse miljøene skal de typisk beskytte mot strømbrudd eller spenningssvingninger.

– Med vår sterke forretningsvekst har vi vokst ut av vår eksisterende fabrikk i Helsinki-området. Det nye anlegget er mye større og designet for å kunne støtte kundene på best mulig måte. Kundebasen vil primært bestå av datasentre, men vi vil også levere produkter til helsevesen, maritim sektor og annen kommersiell bruk. Det er også en god mulighet til å introdusere kundene for fordelene med vår tilknyttede portefølje av lavspenningsprodukter, sier Philippe Perrot, General Manager for forretningsenheten Critical Power Solutions i Eaton. 

Datasenterbransjen er i vekst som en følge av digitaliseringen og den enorme veksten innen kunstig intelligens. Eatons proprietære UPS-teknologi EnergyAware er en spydspiss i selskapets avanserte UPS-løsninger.
 

– EnergyAware gjør det mulig for virksomheter, spesielt datasentre, å levere fleksibilitetstjenester til strømnettet – en inntektskilde som også har en bærekraftfordel. Dette skyldes at fleksibilitet hjelper nettoperatører med å integrere mer fornybar energi i nettet, og dermed kompensere for karbonutslippet fra datasenteret, sier Karina Rigby, sjef for Critical Systems i Eaton.

Håland gasslekkasje-gassdetektor crop

Ultrasonisk kamera for å avdekke gasslekkasjer

Nytt agentur fra Håland Instrumentering AS, Distran portable kamera som gjør gasslekkasjer synlige gjennom sine ultrasoniske sensorer. Ultralyden fra en gasslekkasje fanges opp ved hjelp av en avansert sensorteknologi. Frontpanelet har 124 mikrofoner/sensorer som lokaliserer ultralyden, samt et optisk kamera.

ADV509A_EVA-crop

Advantech lanserer trådløse sensorer med LoRaWAN-teknologi for presis miljøovervåking

Advantech, en ledende leverandør av IoT-løsninger til industrien, har annonsert lanseringen av den innovative EVA-2000-serien, en ny serie med smarte, trådløse sensorer som benytter LoRaWAN-teknologi. Serien markerer et betydelig fremskritt innenfor industriell bruk av sensorer, med dataoverføring med stor rekkevidde i kombinasjon med eksepsjonell energieffektivitet. EVA-2000-serien består av diverse sensormodeller for alt fra temperatur til fuktighet og vannlekkasjer, og den er utviklet for krevende sektorer som industriell automatisering, utstyrsovervåking og miljøovervåking.

AuticAION PI_Toppbilde med produktbilde_RaspberryPI crop

AION PI er en svært prisgunstig Raspberry PI-enhet med innebygget UPS for industrielle applikasjoner

Autic har gleden av å kunne tilby en industriell Raspberry PI-enhet for det Norske automasjonsmarkedet. Med 8GB RAM, 32GB SD, COM port, 4 USB og 2 HDMI porter vil denne enheten passe perfekt til de fleste IIoT applikasjoner.  Vi kan også tilby AION PI med preinstallert Ignition EDGE, da vil man få en fullblods IIoT løsning med all funksjonalitet som Ignition har å by på. 

Phoenix avisolering crop

Avisoleringsautomat for effektiv klargjøring av ledere

Med den nye avisoleringsautomaten E.Fox S 10 fra Phoenix Contact avisoleres lederne enkelt og effektivt, og det med resultater i uforandret høy kvalitet. De spesielle V-knivene dekker et tverrsnittsområde fra 0,08 mm² til 10 mm². Med flatkniven (tilvalg) behandler den flatkabler opp til en bredde på 7,6 mm.