Eaton iPC crop

Eaton med nye, kraftige PC-er med berøringsskjerm for bruk i krevende industri- og prosessmiljøer

Energistyringsselskapet Eaton har lansert neste generasjons fleksible PC-er med berøringspaneler fra den populære XP500-serien – som lar brukerne utføre en rekke kontroll- og visualiseringsoppgaver. XP-504-serien består av kraftige industri-PC-er med et moderne, slankt design som gjør det enkelt å bruke dem effektivt for de mest krevende visualiserings- og kontrolloppgavene.

Den kraftige og energieffektive prosessoren Intel® x7-E3950 med fire kjerner, 1,6 GHz og 8 GB RAM, sørger for at PC-en kan brukes til mange ulike kontrolloppgaver. PC-ene er basert på Windows 10 IoT-operativsystemet og tilbyr en åpen plattform for en rekke programmer og kundespesifikke verktøy.

Forhåndsinstallerte programvarepakker – Galileo Open for gjennomføring av avansert visualisering eller Visual Designer som SCADA-løsning – forkorter prosjektets ledetid og forenkler igangkjøringen. I tillegg har brukerne stor fleksibilitet innen systemdesign siden industri-PC-ene XP-504 er tilgjengelige som både panel- og boks-PC med separat terminal.

Avhengig av versjon kan displayet monteres med en avstand på opptil 100 meter fra boks-PC-en. Enhetene har alle nødvendige godkjenninger og egner seg både til bruk i industri- og bygningsautomasjon, samt de mest krevende bruksområdene i prosessindustrien eller sjøfartssektoren.

Enhetene i XP-504-serien kommer med widescreen-skjermer på enten 10,1, 15,6 eller 21,5 tommer. De anti-reflekterende skjermene i sikkerhetsglass gir et krystallklart bilde, selv fra spisse vinkler. Den høye beskyttelsen foran (IP65; IP20 bak) gir enhetene et stort bruksområde i krevende industrimiljøer og i prosessindustrien.

Projisert kapasitiv berøringsteknologi lar deg bruke toppmoderne, intuitive multitouch-kontroller som ligner dem som brukes på smarttelefoner eller nettbrett. Brukere kan benytte funksjonsknappene på skjermen med flere fingre eller med begge hender. Kritiske funksjoner kan for eksempel bare aktiveres ved å trykke på flere knapper samtidig, noe som gjør systemet langt sikrere.

Med så mange muligheter gir XP-504-serien stor fleksibilitet i systemdesignet. Prosessorenheten er integrert i skjermen til panel-PC-en for å spare plass. Brukes en boks-PC med en separat terminal, er prosessorenheten trygt innkapslet i kontrollskapet, mens skjermen kan monteres med en avstand på opptil fem meter.

Videosignalet overføres via en skjermport eller HDMI-kabel, og berøringssignalene overføres via USB. For å dekke enda større avstander, har XP-504-serien en utvidelse for boks-PC-versjonen, i tillegg til en spesialterminal med integrert utvider som lar deg montere skjermen med en avstand på opptil 100 meter. Videosignalene i full HD og berøringssignalene overføres sammen via én nettverkskabel, noe som reduserer antall ledninger.

Siden enhetene har samme monteringsdimensjoner som den eldre XP-503-serien, kan du enkelt oppdatere et eksisterende opplegg med XP-504-serien. CE-, UL-, DNV- og ATEX-godkjenninger gjør at panel-PC-ene kan brukes på tvers av maskiner og systemer. Eaton-merkevaren garanterer at XP-504 vil være tilgjengelig i lang tid, så dette er en sikker investering for framtiden.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...