Eaton effektbryter crop

Passer inn i moderne energidistribusjonssystemer.

Eaton lanserer sin mest avanserte effektbryter til nå

Den digitale effektbryteren NZM kombinerer IoT-teknologi, sikkerhet, forutsigbart vedlikehold og lavt energiforbruk. Bygg- og anleggsbransjen står for rundt 40 prosent av alle klimagassutslipp globalt, og ifølge Forskningsrådet står energibruk i bygninger for omtrent en tredjedel av all energibruk i Norge.

– Vi må tilrettelegge for at bygninger kan bruke mindre energi, slik at utslippene går ned. I Norge er det strenge krav til energieffektiviteten til nybygg i teknisk forskrift, noe som gjør at nye bygg har et lavt behov for energi. Med gode systemer kan denne effekten bli enda bedre, forklarer Jon Helsingeng, som leder Eaton i Norden.

Den digitale effektbryteren NZM muliggjør digitalisering og reduserte utslipp i byggebransjen, og passer inn i moderne energidistribusjonssystemer.

Enklere å overvåke energiforbruk

Helsingeng forteller at flere etterlyser systemer for nøyaktig overvåkning av byggets energiforbruk.

– Vi ser at miljøsertifiseringer som BREEAM blir viktigere og viktigere. Energien skal styres riktig og smart i moderne bygg. Da må flere komponenter spille sammen. Smarte effektbrytere som utnytter IoT og digitale løsninger er ett tiltak, sier Helsingeng.

NZM kan effektivt måle byggets energibruk ved hjelp av det internasjonale standardverktøyet NS-EN ISO50001. Målefunksjonen måler strøm og spenning med +/- 0,5 prosent nøyaktighet, noe som muliggjør sanntidsovervåking. Nøyaktigheten sikrer også at effektbryteren oppfyller energimåleklasse 1 i henhold til standarden IEC 61557-12.

– Nøyaktige målinger gjør at byggeier kan utføre grundige kontroller av energiforbruket, og bidrar til at det blir enklere å spare energi, øke energieffektiviteten og redusere strømregningen på sikt. Smarte effektbrytere er designet for mer enn å beskytte mennesker og bygget i seg selv, sier Helsingeng.

Overvåkes via digital plattform

Effektbryteren er tilrettelagt for Industri 4.0-applikasjoner med innebygde kommunikasjonsmuligheter og forbedret data- og informasjonsbehandling. Alt gjøres dermed automatisk, slik at systemet effektivt spiller sammen med byggets elektriske infrastruktur. 

– Gode systemer gir tilleggsbeskyttelse for systemer og personell under vedlikeholdsarbeid, og sørger også for forebyggende vedlikehold av effektbryteren. Teknikere kan gjennomføre vedlikehold og endre innstillinger fra hvilken som helst datamaskin ved hjelp av en USB-kobling. Det sparer tid og kostnader, sier Helsingeng.

Effektbryteren er enkel å installere, og er kompatibel med Eatons systemer. Med bryterenheter på opptil 1600 ampere er det raskt og enkelt å implementere hovedbrytere, nødstoppbrytere og frakoblingsbrytere. Den er designet for et tryggere arbeidsmiljø ved vedlikehold av bryterne, ved hjelp av funksjonene ARMS-vedlikeholdsmodus og ZSI soneselektivitet.
 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...