Steut_EKanban_ID crop

Har utviklet intelligente maskinvare- og programvareløsninger

E-Kanban: materialebestilling ved et tastetrykk via ERP

Programvaren som Indentytec har utviklet for disse e-Kanban-systemene kalles «ID Connector» og kobler terminalenhetene som for eksempel rullertransportbåndhyllen til en kontrollstasjon, og derved også til ERP-systemet.

E-Kanban: materialebestilling ved et tastetrykk via ERP
I dag krever informasjonsflyten ikke lengre kort fordi at tilbakemeldingen «beholder tom» finner sted ved hjelp av datamaskin. Denne formen for elektronisk rekonstitusjon i henhold til «trekk»-prinsippet kalles e-Kanban.

Identytec GmbH & Co. KG har utviklet intelligente maskinvare- og programvareløsninger nøyaktig for denne oppgaven. Ett av maskinvarekomponentene er «IT Tag»: mobil anropsknapp som gjør det mulig for ansatte å forespørre varer eller deler. Ved hjelp av et tastetrykk kan ERP-systemet forsyne det aktuelle monteringsstedet med et ønsket produkt.

Ved bruk av «ID Shell» utviklet av Identytec, forekommer rekonstituering av hyllene fullstendig automatisk, selv uten behov for å trykke på en knapp. Her blir et rulletransportbånd montert med en posisjonsbrytermodul. Via en vippebryter oppdager posisjonsbryteren om hyllen er full eller tom. Så snart produksjons- eller monteringsarbeidere fjerner en beholder sender posisjonsbryteren automatisk et signal til en Wi-Fi-kommunikasjonsenhet, som videre aktiverer en bestilling i ERP-systemet.

Ønsket: signalgenerering fra over 1000 sendere
Programvaren som Indentytec har utviklet for disse e-Kanban-systemene kalles «ID Connector» og kobler terminalenhetene som for eksempel rullertransportbåndhyllen til en kontrollstasjon, og derved også til ERP-systemet. Andre enheter, f.eks. etikettskrivere eller mobile kontrollterminaler på gaffeltrucker kan også integreres inn i IT-strukturen på samme måte.

Brukere av e-Kanban-systemet er blant annet bilprodusenter som velger å utstyre flere monteringspunkter med denne effektive metoden av materialforsyning. Metoden forenkler samtidig kontroll av mer enn 1000 artikler langs en produksjonslinje eller i en produksjonshall.

I sitt valg av bryterutstyr bestemte Identytec seg for å bruke en innovativ teknologi for å kunne spare på monteringskostnader og forbli fleksible. Som sendere for de individuelle hylledelene ble RF 96 TK posisjonsbrytere som sender trådløse signaler valgt. Disse bryterenhetene bruker en stabil og samtidig lav-energi trådløs protokoll som når frem til den aktuelle mottakerenheten med veldig høy pålitelighet og overføringskvalitet.

Når lagerbeholdningen er av lett vekt, eller når hylledesignet er så kompakt at oppdatering til trådløse vippebrytere er umulig, brukes isteden en RF 96 LT trådløs lysskanner. Denne lysskanneren bruker den samme trådløse standarden som det elektromekaniske trådløse bryterutstyret.

Høy overføringspålitelighet, lang batterilevetid.
Alle de trådløse bryterenhetene som er nevnt ovenfor finnes i produktporteføljen til Steute Schaltgeräte GmbH & Co. KG. Energien som er nødvendig for å sende signalene genereres enten via «energiinnhøsting» fra omgivelsene eller, som i dette tilfellet, via batterier med lang levetid. Overføring av radiosignaler krever kun små mengder energi, det betyr en fordelaktig batterilevetid på mer enn fire år. Ved å tilordne sendere til mottakere, klargjøring av kun noen få trinn før første bruk ved bruk av innlæringsmetode, kan flere forskjellige bryterenheter brukes parallelt. Tidligere erfaring innenfor forskjellige bruksområder har vist a funksjonaliteten til enhetene ikke forstyrres av andre trådløse nettverk (f.eks. Wi-Fi).

I det elektroniske Kanban-systemet oppdager en trådløs vippebryter når en bruker fjerner en beholder og sender et tilsvarende signal til ERP-systemet

Selvforsynende trekkledningsbryter fungerer i henhold til «energiinnhøstings»-prinsippet.

For evalueringen av radiosignaler kan brukere velge mellom forskjellige enkelt- og flerkanals mottakerenheter, installert på innsiden av kontrollkabinettet. En praktisk, enkelt å installere, fullstendig løsning for trådløs kommunikasjon er derfor tilgjengelig, som kan tilpasses av Steute for individuelle brukerbehov og -ønsker.

Det elektroniske Kanban-systemet fra Identytec er ikke det eneste eksempelet på bruk av Steute trådløst bryterutstyr i materialflyt- og produksjonsteknologi. Trekkledningsbrytere fra Steute har også vist seg vellykkede for mange brukere for åpning av lagerporter fra setet på en gaffeltruck. Disse enhetene blir vanligvis montert høyt oppe under tak, og kabling på en slik høyde er mange ganger dyrere enn kostnaden på selve bryterne. Trådløse trekkledningsbrytere muliggjør innsparing av disse kostnadene.

Et annet brukseksempel er den selvforsynte trekkledningsbryteren (se bilde) som brukes av en bilprodusent blant produksjonslinjene. Så snart en ansatt oppdager en kvalitetsfeil, trekker han i ledningen og dette stopper hele produksjonslinjen. Dette sender også et signal til kontrollsenteret, som da umiddelbart kan fjerne årsaken til feilen for å forhindre at kvaliteten påvirker hele serieproduksjonslinjen.

Norsk forhandler er www.marinsupply.no

 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.