Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Rittal tilbyr en ny generasjon filtervifter Blue e+ med nødkjølefunksjon og mange andre innovative funksjoner for smart klimakontroll.

Filtervifter er en populær og kostnadseffektiv løsning der omgivelsesluft kan brukes til å regulere temperaturen i skap. De er dermed også det desidert vanligste valget for klimakontrollsystemer i skap. Den nye generasjonen av smarte verktøy med mange kule funksjoner og overvåking av potensielle farer trer ut av skyggen: Med sin nødkjølefunksjon reagerer for eksempel den nye Blue e+ filterviften aktivt for å kompensere for uventede temperaturøkninger. Dette beskytter komponentene mot overoppheting og unngår i verste fall kostnadene forbundet med en systemstans.

Verktøyfri håndtering sparer tid

De første fordelene er allerede merkbare mye tidligere: Den siste generasjonen filtervifter var allerede designet for verktøyfri montering og vedlikehold, men de relevante mekaniske komponentene er nå fullstendig oppdatert. Snap-in festene for montering av enheten og åpningsmekanismen for filterbytte fungerer nå enda smidigere. Utprøvde funksjoner som endring av luftstrømretning og fleksibel plassering av strømtilkoblingen er beholdt. Ytterligere endringer gjelder Rittals overordnede design, der spaltegitteret foran er vertikalt. Alt dette har blitt gjort uten å påvirke IP-klassen.

Intelligens på minimal plass

Blue e+ filterviftene er tilgjengelige i fem størrelser og dekker åtte ytelsesklasser fra 20 m³/t til 1 160 m³/t luftstrøm. AC/DC-modellene oppfyller alle grunnleggende krav, mens en EMC-variant er tilgjengelig for applikasjoner som stiller spesielle krav til den elektromagnetiske beskyttelsen av skapet. EC-teknologien muliggjør hastighetskontroll og vifteovervåking via et analogt grensesnitt. Temperaturreguleringen er tilpasset de faktiske forhold – en smart funksjon som sparer energi og forlenger levetiden. Den nye generasjonen beholder denne funksjonaliteten og tilbyr ytterligere fordeler som et bredt spenningsområde (100-240 V) og et ModBus-grensesnitt for overvåkingsfunksjoner, kontrollfunksjoner og alarmfunksjoner.

Full kontroll via et IoT-grensesnitt

Filtervifter som er integrert via Rittal IoT-grensesnitt gir informasjon om status, kapasitetsutnyttelse, driftstimer og energiforbruk. Hvis det er flere kapslinger i nærheten, er det derfor mulig å lokalisere den nøyaktige kilden til kritiske temperaturøkninger og bestemme tilhørende filtervifte. Operatøren informeres og filterviftens nødkjølefunksjon aktiveres så snart temperaturen overskrider alarmterskelen. En økning i viftehastigheten og dermed luftstrømmen forsinker mulig overoppheting. Filterviften går tilbake til normal driftsmodus så snart temperaturen faller under terskelverdien. I tillegg til driftssikkerhet, tilbyr den nye generasjonen enda lengre levetid: Den automatiske filterrensefunksjonen blåser støvpartikler ut av filteret flere ganger daglig. Operatøren kan også stille inn en virtuell driftstid for å vise gjenværende tid frem til neste filterbytte – på samme måte som drivstoffmåleren i et motorkjøretøy. Dette letter planleggingen av behovsbasert vedlikehold, noe som sparer ekstra tid og kostnader.Når det gjelder hovedfunksjonen til en filtervifte, nemlig maksimal partikkeloppsamling og samtidig en strøm av mest mulig luft, etablerer Rittal en ny standard med sine plisserte filtre. Takket være designet er overflaten seks ganger større, luftstrømmen økes med 40 prosent og vedlikeholdsintervallene kan dobles eller til og med tredobles, avhengig av bruken. Sammen tar disse funksjonene til den nye generasjonen Blue e+ filtervifter denne konvensjonelle formen for klimakontroll i kapslinger til et nytt nivå.

 

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg.