Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Rittal tilbyr en ny generasjon filtervifter Blue e+ med nødkjølefunksjon og mange andre innovative funksjoner for smart klimakontroll.

Filtervifter er en populær og kostnadseffektiv løsning der omgivelsesluft kan brukes til å regulere temperaturen i skap. De er dermed også det desidert vanligste valget for klimakontrollsystemer i skap. Den nye generasjonen av smarte verktøy med mange kule funksjoner og overvåking av potensielle farer trer ut av skyggen: Med sin nødkjølefunksjon reagerer for eksempel den nye Blue e+ filterviften aktivt for å kompensere for uventede temperaturøkninger. Dette beskytter komponentene mot overoppheting og unngår i verste fall kostnadene forbundet med en systemstans.

Verktøyfri håndtering sparer tid

De første fordelene er allerede merkbare mye tidligere: Den siste generasjonen filtervifter var allerede designet for verktøyfri montering og vedlikehold, men de relevante mekaniske komponentene er nå fullstendig oppdatert. Snap-in festene for montering av enheten og åpningsmekanismen for filterbytte fungerer nå enda smidigere. Utprøvde funksjoner som endring av luftstrømretning og fleksibel plassering av strømtilkoblingen er beholdt. Ytterligere endringer gjelder Rittals overordnede design, der spaltegitteret foran er vertikalt. Alt dette har blitt gjort uten å påvirke IP-klassen.

Intelligens på minimal plass

Blue e+ filterviftene er tilgjengelige i fem størrelser og dekker åtte ytelsesklasser fra 20 m³/t til 1 160 m³/t luftstrøm. AC/DC-modellene oppfyller alle grunnleggende krav, mens en EMC-variant er tilgjengelig for applikasjoner som stiller spesielle krav til den elektromagnetiske beskyttelsen av skapet. EC-teknologien muliggjør hastighetskontroll og vifteovervåking via et analogt grensesnitt. Temperaturreguleringen er tilpasset de faktiske forhold – en smart funksjon som sparer energi og forlenger levetiden. Den nye generasjonen beholder denne funksjonaliteten og tilbyr ytterligere fordeler som et bredt spenningsområde (100-240 V) og et ModBus-grensesnitt for overvåkingsfunksjoner, kontrollfunksjoner og alarmfunksjoner.

Full kontroll via et IoT-grensesnitt

Filtervifter som er integrert via Rittal IoT-grensesnitt gir informasjon om status, kapasitetsutnyttelse, driftstimer og energiforbruk. Hvis det er flere kapslinger i nærheten, er det derfor mulig å lokalisere den nøyaktige kilden til kritiske temperaturøkninger og bestemme tilhørende filtervifte. Operatøren informeres og filterviftens nødkjølefunksjon aktiveres så snart temperaturen overskrider alarmterskelen. En økning i viftehastigheten og dermed luftstrømmen forsinker mulig overoppheting. Filterviften går tilbake til normal driftsmodus så snart temperaturen faller under terskelverdien. I tillegg til driftssikkerhet, tilbyr den nye generasjonen enda lengre levetid: Den automatiske filterrensefunksjonen blåser støvpartikler ut av filteret flere ganger daglig. Operatøren kan også stille inn en virtuell driftstid for å vise gjenværende tid frem til neste filterbytte – på samme måte som drivstoffmåleren i et motorkjøretøy. Dette letter planleggingen av behovsbasert vedlikehold, noe som sparer ekstra tid og kostnader.Når det gjelder hovedfunksjonen til en filtervifte, nemlig maksimal partikkeloppsamling og samtidig en strøm av mest mulig luft, etablerer Rittal en ny standard med sine plisserte filtre. Takket være designet er overflaten seks ganger større, luftstrømmen økes med 40 prosent og vedlikeholdsintervallene kan dobles eller til og med tredobles, avhengig av bruken. Sammen tar disse funksjonene til den nye generasjonen Blue e+ filtervifter denne konvensjonelle formen for klimakontroll i kapslinger til et nytt nivå.

 

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).