VEGADIF 85 crop

Måler differanse- og statisk trykk samtidig med bare ett instrument

Dobbelt så trygt under trykk

I prosessanlegg er hovedfokuset i dag mer enn noensinne rettet mot "sikkerhet". SIL (Safety Integrity Level) blir derfor stadig viktigere, og stiller krav til moderne prosessinstrumenter for å redusere potensielt høy risiko for mennesker og miljø.

Pålitelig måling, enkel integrering
VEGADIF 85, en differansetrykktransmitter utviklet spesielt med sikkerhet i tankene, er VEGAs nye komponent for pålitelig, kontinuerlig styring og overvåking av industrielle prosesser. Dens styrke ligger ikke bare i funksjonell sikkerhet, men også i muligheten til å måle differanse- og statisk trykk samtidig med bare ett instrument. Kompakt og plassbesparende design med enkeltkammerhus.
VEGADIF 85 er kvalifisert og godkjent i henhold til SIL-2 (SIL-3).
Den kan programmeres enkelt via kabelforbindelse eller trådløst via Bluetooth. Måleverdier kan integreres i eksisterende prosessanlegg -  i den form som passer til de respektive forhold og krav.

Upåvirket av damp
Differansetrykk, et robust og universelt måleprinsipp, brukes i mange prosesser, spesielt for måling av gass eller damp. I slike applikasjoner bestemmes trykkforskjellen ofte av en strupeskive (orifice plate) som begrenser strømningen i et rør ved et forutbestemt punkt. Damp/gass bygger opp et høyere trykk foran innsnevringspunktet enn bak. Forskjellen mellom de to verdiene - før og etter innsnevringen, kan brukes til å beregne mengden gass som strømmer gjennom røret.

Differensialtrykktransmittere kjennetegnes av deres høye nøyaktighet ved måling av strømningshastigheter, selv ved trykkforskjell på bare noen få mbar. De håndterer også ekstreme temperaturer uten problem. Den nye VEGADIF 85  er tilgjengelig i et stort antall måleområder og leveres med mange forskjellige prosessanslutninger. Enkel eller dobbeltsidige chemical  seals (kalt CSS eller CSB).
Med dette toppklasseproduktet kan svært nøyaktige, pålitelige målinger oppnås selv under de mest utfordrende forhold.

Differanse og statisk trykk med ett instrument
VEGADIF 85  er den første differansetrykktransmitteren på markedet som kan måle både differanse- og statisk trykk i en og samme enhet. Kostnadsbesparende i anskaffelse og forenklet innmontering. Frem til i dag har det alltid krevet 2 forskjellige måleinstrumenter for å løse denne oppgaven

Hvor Bluetooth er fornuftig
Det er mange måter å forenkle prosesser på. Det er imidlertid viktig å finne den rette balansen mellom sikkerhet og bekvemmelighet. Trådløs dataoverføring kan gi ekte merverdi i tilfeller der tilgang til data er vanskelig. Betjening med Bluetooth gi fleksibel betjening via smarttelefon, nettbrett eller PC.

Markedets første differanstrykktransmitter med Bluetooth
Bluetooth er nå tilgjengelig som et alternativ for betjening av den nye generasjonen  differansetrykktransmittere. Siden den er en del av den modulære VEGA instrumentplattformen plics®, implementerer den sikkerhet på ulike nivåer. Adgangskoder beskytter sensoren mot uautorisert tilgang.
Forøvrig kan Bluetooth også ettermonteres i eldre enheter da dagens PLICSCOM, indikasjon og betjeningsmodul, kan innmonteres i de fleste VEGA måleinstrumenter som er produsert siden 2002. Typisk VEGA!

Brannsikkert hus

I enkelte applikasjoner må trykktransmittere tåle miljøer der brannfarlig gass og damp kan lekke fra lukkede systemer. Under spesielle forhold, hvor oksygen blandes inn i riktig mengde, blir det stor eksplosjonsfare. Elektronikken som brukes i VEGADIF 85 er 100% egensikker og brannsikker i henhold til ATEX, IECEx og CSA. Dette betyr at instrumentene kan betjenes til enhver tid, selv under drift i brann- og eksplosjonsfarlige områder.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.