Beckhoff_Sales-development crop

Automatiseringsteknologi opplever et kraftig oppsving i alle bransjer

Det mest vellykkede forretningsåret i selskapets historie

Til tross for store utfordringer underveis, var regnskapsåret 2021 en suksess for Beckhoff Automation. For første gang i selskapets nesten 42 år lange historie har automatiseringsteknologispesialisten med base i Vern, Tyskland solgt for over én milliard euro. Selskapet økte salget til 1,182 milliarder euro.

– salget overstiger 1 milliard euro for første gang

– selskapet fortsetter på en kurs med dynamisk vekst

– utfordringer på grunn av mangel på komponenter og pandemien

– MX-System revolusjonerer automatiseringsbransjen

Med et totalt, globalt resultat på 1,182 milliarder euro, økte selskapet salget med ca. 28 % sammenlignet med 2020. «Dette er et fantastisk resultat som vi er utrolig stolte av», rapporterer en storfornøyd Hans Beckhoff, som eier selskapet som registrerte en et høyere nivå av innkommende bestillinger enn noen gang før. «Vi kunne absolutt ha sett enda høyere vekst i fjor, men mangelen på komponenter sammen med våre egne kapasitetsbegrensninger har holdt oss tilbake på noen områder», sier Hans Beckhoff om den spente situasjonen på mange områder av bransjen.

Svært positiv økonomisk utvikling i Tyskland, Europa og over hele verden

For det tyske markedet oppnådde Beckhoff en salgsøkning på ca. 27 %, mens antallet innkommende bestillinger ble mer enn doblet. Selskapet registrerte også lignende trender i mange andre land hvor det selger produktene sine. «Med ett eller to unntak oppnådde vi en betydelig gevinst i 2021 i neste alle landene hvor vi har en egen salgsavdeling – ofte i et tosifret prosentområde», oppsummerer eieren. Han forklarer videre: «Våre to største datterselskaper (i Kina og USA) rapporterte også tosifret vekst.» Som i Tyskland, var bestillinger som kom fra utlandet som oftest betydelig høyere enn faktisk salgsvekst.

Automatiseringsteknologi opplever for tiden et kraftig oppsving i alle bransjer over hele verden, men forespørselen overskrider produksjonskapasiteten til leverandørene, som har blitt ytterligere svekket av effektene av den globale pandemien. For Beckhoff er dette spesielt tydelig i mangelen på halvledere og andre elektroniske komponenter. «Denne flaskehalsen vil mest sannsynlig fortsette i 2022», spår Hans Beckhoff, og legger til: «Ikke desto mindre må vi forberede oss til bedre tilgjengelighet på råmaterialer slik at vi kan oppfylle kundenes bestillinger så raskt som mulig. Dette er grunnen til at vi arbeider utrøttelig for å utvide og optimere hele selskapet vårt - fra administrasjon og utvikling og hele veien til produksjonen.»

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...