KUKA_Rob_KR_4_AGILUS crop

Potensialet for automatiserte produksjonsprosesser er så å si ubegrenset

Den nye KR 4 AGILUS fra KUKA: kompakt ytelse når det trengs

Den nye KR4 AGILUS fra KUKA er en liten, ultrakompakt robot som imponerer med høy presisjon, lite fotavtrykk og lave krav til vedlikehold. Med den nye KR 4 AGILUS får KUKA en het kandidat til førsteplassen på listene over smårobotikk fra og med oktober.

Den kompakte roboten tilbyr høy ytelse til en gunstig pris. Den har en optimalt design for et standard arbeidsområde på 600 x 600 mm, som er vanlig i elektronikkproduksjon, og for en rekke andre håndteringsoppgaver – også i andre bransjer. Den lille, nye KR 4 AGILUS-roboten fra KUKA leverer – enten det er i små automasjonsceller, i produksjonsmiljøer med begrenset plass eller ved applikasjonsscenarioer der det stilles høye krav. Potensialet for automatiserte produksjonsprosesser er så å si ubegrenset med den nye modellen i nyttelastkategorien opptil 4 kg – ikke bare i elektronikkindustrien, men også i mange andre bransjer. Roboten kan installeres i en hvilken som helst posisjon, for eksempel på gulvet, veggen eller i taket, og i en hvilken som helst vinkel.

Flere funksjoner, flere egenskaper – med minimalt plassbehov

 Roboten flytter laster på opptil 4 kg raskt og sikkert. Den økte rekkevidden på 600 mm gir den også flere bruksområder – sammenlignet med tidligere generasjoner er rekkevidden utvidet med nesten 40 %. Samtidig leverer den høyeste presisjon på minimalt med plass. KR 4 AGILUS viser krefter i form av gjentakelsesevne og syklustider: Med et maksimalt avvik på 0,02 mm per arbeidstrinn og en syklustid på under 0,4 sekunder (den lille Adept-syklusen) plasserer roboten seg blant lederne i klassen. Når det gjelder vedlikehold, krever den ikke mye; den når sin maksimale levetid med minimal vedlikeholdsinnsats.

Den nye KR 4 AGILUS håndterer så å si ethvert miljø

Med IP40-klassifisering har KR 4 AGILUS høy beskyttelse og er for eksempel godt innenfor komfortsonen ved temperaturer mellom 0 og 55 grader. Påliteligheten er testet av TÜV; det europeiske CE-merket, og i tillegg er pålitelig kvalitet bekreftet blant annet av det amerikanske UL-sertifiseringsmerket. Brukere av KR 4 AGILUS trenger ikke engang å bekymre seg for følsomme komponenter; beskyttelse mot elektrostatisk ladning og utladning (ESD) gjør den også godt rustet for følsomme oppgaver.

Ytelse der det kreves

«Med KR 4 AGILUS fyller vi ikke bare et hull i KUKAs portefølje», sier Markus HollfelderAsam, porteføljesjef i KUKA. «Vi leverer en ny, liten robot i firekilosklassen som slår godt an og passer perfekt for et bredt spekter av automatiseringsoppgaver – i elektronikkindustrien og i en rekke andre bransjer.» Takket være de ulike grensesnittene kan et stort utvalg periferiutstyr kobles til KR 4 AGILUS og dermed utvide bruksområdet. Og det aller beste? Den lille roboten har aller siste styringsteknologi fra KUKA, KR C5 micro med nyeste systemprogramvare KSS 8.7 som styrer og løser oppgavene med enda høyere effektivitet.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...