KUKA_Rob_KR_4_AGILUS crop

Potensialet for automatiserte produksjonsprosesser er så å si ubegrenset

Den nye KR 4 AGILUS fra KUKA: kompakt ytelse når det trengs

Den nye KR4 AGILUS fra KUKA er en liten, ultrakompakt robot som imponerer med høy presisjon, lite fotavtrykk og lave krav til vedlikehold. Med den nye KR 4 AGILUS får KUKA en het kandidat til førsteplassen på listene over smårobotikk fra og med oktober.

Den kompakte roboten tilbyr høy ytelse til en gunstig pris. Den har en optimalt design for et standard arbeidsområde på 600 x 600 mm, som er vanlig i elektronikkproduksjon, og for en rekke andre håndteringsoppgaver – også i andre bransjer. Den lille, nye KR 4 AGILUS-roboten fra KUKA leverer – enten det er i små automasjonsceller, i produksjonsmiljøer med begrenset plass eller ved applikasjonsscenarioer der det stilles høye krav. Potensialet for automatiserte produksjonsprosesser er så å si ubegrenset med den nye modellen i nyttelastkategorien opptil 4 kg – ikke bare i elektronikkindustrien, men også i mange andre bransjer. Roboten kan installeres i en hvilken som helst posisjon, for eksempel på gulvet, veggen eller i taket, og i en hvilken som helst vinkel.

Flere funksjoner, flere egenskaper – med minimalt plassbehov

 Roboten flytter laster på opptil 4 kg raskt og sikkert. Den økte rekkevidden på 600 mm gir den også flere bruksområder – sammenlignet med tidligere generasjoner er rekkevidden utvidet med nesten 40 %. Samtidig leverer den høyeste presisjon på minimalt med plass. KR 4 AGILUS viser krefter i form av gjentakelsesevne og syklustider: Med et maksimalt avvik på 0,02 mm per arbeidstrinn og en syklustid på under 0,4 sekunder (den lille Adept-syklusen) plasserer roboten seg blant lederne i klassen. Når det gjelder vedlikehold, krever den ikke mye; den når sin maksimale levetid med minimal vedlikeholdsinnsats.

Den nye KR 4 AGILUS håndterer så å si ethvert miljø

Med IP40-klassifisering har KR 4 AGILUS høy beskyttelse og er for eksempel godt innenfor komfortsonen ved temperaturer mellom 0 og 55 grader. Påliteligheten er testet av TÜV; det europeiske CE-merket, og i tillegg er pålitelig kvalitet bekreftet blant annet av det amerikanske UL-sertifiseringsmerket. Brukere av KR 4 AGILUS trenger ikke engang å bekymre seg for følsomme komponenter; beskyttelse mot elektrostatisk ladning og utladning (ESD) gjør den også godt rustet for følsomme oppgaver.

Ytelse der det kreves

«Med KR 4 AGILUS fyller vi ikke bare et hull i KUKAs portefølje», sier Markus HollfelderAsam, porteføljesjef i KUKA. «Vi leverer en ny, liten robot i firekilosklassen som slår godt an og passer perfekt for et bredt spekter av automatiseringsoppgaver – i elektronikkindustrien og i en rekke andre bransjer.» Takket være de ulike grensesnittene kan et stort utvalg periferiutstyr kobles til KR 4 AGILUS og dermed utvide bruksområdet. Og det aller beste? Den lille roboten har aller siste styringsteknologi fra KUKA, KR C5 micro med nyeste systemprogramvare KSS 8.7 som styrer og løser oppgavene med enda høyere effektivitet.

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...
P F lang rekkevidde crop

Fotoceller med ekstra lang rekkevidde fra Pepperl+Fuchs

Puls Range Teknologi benytter det måling i stedet for deteksjon

Tradisjonelt har fotoceller vært basert på deteksjonsprinsippet, det vil si et senderelement som sender ut lys og et mottakerelement som enten detekterer lyset fra senderelementet eller ikke. Lyset kan reflekteres fra objektet eller reflektoren, og utgangen veksler avhengig av om lys mottas eller ikke.

les mer...
Autic stål PC crop

Panel PC som tåler en sprut

Touch skjerm kan deaktiveres fra egen bryter når systemet skal rengjøres

Autic System AS lanserer Panel-PC som er spesielt utviklet for hygieniske og aseptiske miljøer, samt områder utsatt for fuktighet og støv. Konstruksjonen som er i syrefast stål, tåler både bruk av vaskemidler og høytrykksspyling.

les mer...