Eaton data center aisle crop

Økes ESS-teknologien til en effektivitet på 99 prosent

Datasentre reduserer energiforbruket

Energistyringsselskapet Eaton har påvist at flertallet av datasentrene i Norden som bruker selskapets trefasede avbruddsfri kraftforsyninger (UPS-er) reduserer energikostnadene betraktelig ved å dra fordel av Eatons unike teknologi Energy Saver System (ESS).

ESS-teknologi får disse datasentrene redusere sin energiforbruk med omtrent 10 prosent.
 «Datasenteroperatører på tvers av Europa er blant de mest energi- og miljøbevisste i hele verden,» sa Kjetil Fjeldstad, Salgsdirektør LSG ved Eaton i Norge. «Det er derfor ikke overraskende at de i Norden har vært så raske med å ikke bare se fordelene ved vår ESS-teknologi, men også til å overføre sin interesse til handling ved å adoptere denne unike teknologien på en stor skala. Ved Eaton er vi overbevist om at ESS er teknologien for fremtiden, den gir store energibesparelser uten reduksjon i ytelse.»
 
Eaton tilbyr sin innovative ESS-driftsmodus på alle dobbeltkonverterings UPS-er innen sitt område av datasenterløsninger. I standard dobbeltkonverteringsmodus er disse produktene allerede i stand til å levere industriledende effektive på opp til 97 prosent, men når kvaliteten på innkommende strømforsyning er god økes ESS-teknologien til en effektivitet på 99 prosent. Dette reduserer ikke kun betraktelig energien som behøves for å drive UPS-en, det produserer også mindre varme, reduserer avkjølingskravene og -kostnadene, samtidig som det øker påliteligheten til UPS-en og forlenger dens levetid.
 
Sammenlignet med enkle bypass-systemer, er ESS-løsningen betraktelig mer avansert. UPS-er som har innebygget ESS-teknologi bruker avanserte digitale signalbehandlingsteknikker (DSP) for å kontinuerlig overvåke kvaliteten til strømforsyningen. Så lenge kvaliteten er bra, leveres kraften direkte fra strømforsyningen til utstyret, dette gjør at systemet oppnår en usedvanlig høy effektive på 99 prosent. Selv ved drift i denne modusen, fortsetter UPS-en å filtrere kraften til utstyret effektivt og pålitelig for å fjerne variasjoner i strøm, spenning og frekvens.
 
Når UPS-en oppdager at kvaliteten på strømforsyningen er redusert, kobler den om til dobbel konverteringsmodus på mindre enn to millisekunder, en overgang så rask at den er usynlig for selv den mest sensitive belastningen. Denne raske overgangen er mulig fordi at når UPS-en opererer i ESS-modus så forblir likeretterinngangen og utgangskontaktorer stengte og kraftomformeren forblir synkronisert med strømforsyningen. For å koble over til dobbel konverteringsmodus er det derfor kun nødvendig å aktivere utgangsnivået til kraftomformeren, noe som kan gjøres nærmest umiddelbart.
 
For å lære mer om Eatons strømkvalitetsløsninger kan du gå til www.eaton.eu/powerquality

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.