Danfoss Holmestrand crop

Håvard Wolden presenterer det nye senteret

Danfoss åpnet nytt marine kompetansesenteret i Norge

Marine Competence Center som ble åpnet 10. mai skal spille en nøkkelrolle i Danfoss' kontinuerlige fokus på å bli den foretrukne partneren for å avkarbonisere den maritime industrien. For å styrke samarbeide med partnere har selskapet etablert et kompetansesenter i Holmestrand. Hele produktporteføljen blir vist i senteret.

- Vårt mål er å bygge kunnskap sammen med kunder og partnere, sa Håvard Wolden til AMNYTT under åpningen. For første gang kan vi presentere hel produktporteføljen på et sted. Produktområdene er:

  • Drives, frekvensomformer
  • Power, det vil si hydraulikk
  • Klima, som er kjøling og varme

Det grønne skifte vil påvirke markedene til Danfoss betydelig. For å følge opp denne utviklingen forventer selskapet en sterk vekst, og planlegger før økt bemanning.

Danfoss opererer allerede i mange land med ulike interessenter: beslutningstakere, skipsbyggere, OEM-er, systemintegratorer og ikke minst rederier som er opptatt av å avkarbonisere den maritime industrien. Det nye Marine Competence Center vil fungere som et knutepunkt for felles innovasjon og deling av erfaringer på tvers av Norge, Norden, Europa og verden. Maritime eksperter fra Danfoss arrangerer kurs og arrangementer for å styrke kundene våre og bygge kompetanse sammen. Mye ny teknologi utprøves i Norge. Det var derfor naturlig at kompetansesenteret ble etablert her i landet.

Målet er at Marine Competence Center skal vise selskapets virksomhet med å investere i førsteklasses teknologi og løsninger for maritim industri. Norge er det ledende landet i verden innen elektrifisering av maritim industri, med sitt sterke fokus på bærekraft og grønn energi. Danfoss er allerede kommet langt med batterielektriske ferger, hybridferger og elektriske katamaraner for bærekraftig sjøtransport. Denne utviklingen vil bli forsterket. Samtidig som sentret ble åpnet lanserte regjeringen videre satsing på elektrifisering av ferger og hurtigbåter.

Claus Larsen, Head of Sales and Marketing Nordic Regions i Danfoss, sier: - Vi er svært glade for å kunne feire åpningen av vårt nye Marine Competence Center i Holmestrand, Norge. I Danfoss brenner vi for å skape en bedre fremtid ved «Engineering Tomorrow». Dette senteret er en del av vårt engasjement for å avkarbonisere den maritime industrien, dele beste praksis og ha en positiv innvirkning på miljøet. Vi ser frem til å samarbeide med våre partnere og kunder for å utvikle nye bærekraftige løsninger for den maritime sektoren."

For å møte dagens krav må det utvikles nye hardware og programvare løsninger. Senteret i Holmestrand kan bli et godt sted for å diskutere nye løsninger med bransjen. - Vi må opprettholde og utvide det gode samarbeide vi har med systemintegratører, sa Wolden. For å sikre et godt samarbeid er målsettingen vår å være best på support. Gjennom kompetanseoverfæring ønsker vi at disse integratørene skal bli mest mulig selvgående.

Produktutvikling er også viktig. Det vil bli lansert flere spennende nyheter i tiden fremover.

Om Danfoss

Selskapets løsninger brukes innen områder som kjøling, luftkondisjonering, oppvarming, kraftomforming, motorstyring, industrimaskineri, bilindustri, marine og off- og on-highway-utstyr. Vi leverer også løsninger for fornybar energi, som sol- og vindkraft, samt fjernvarmeinfrastruktur for byer.

Danfoss innovative teknologi går tilbake til 1933. Danfoss er familieeid, har mer enn 42 000 ansatte og betjener kunder i mer enn 100 land gjennom et globalt fotavtrykk på 95 fabrikker.

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.