NORD-MAXXDRIVE-XD_crop

Bredt utvalg av alternativer og garanterer kort leveringstid

Det nye MAXXDRIVE® XD industrigiret fra NORD for løfteutstyr av alle slag

Løfteapplikasjoner stiller spesielle krav til installasjonsplassen for frekvensomformere. Med MAXXDRIVE® XD har NORD DRIVESYSTEMS nå utviklet et industrigir med økt senteravstand som er ideelt egnet til den U-formede konfigurasjonen av driv, motor og kabeltrommel.

Med de nye MAXXDRIVE® XD industrigirene tetter drivspesialisten fra Nord-Tyskland et gap i sin portefølje. "Vi kan nå tilby våre kunder den komplette pakken med løpeutstyr og løfteutstyrsdrift for kraner fra en enkelt kilde", sa Jörg Niermann, markedssjef i NORD. Som for alle NORD-gir vil det velprøvde prinsippet med robust UNICASE-hus brukes. Under utviklingen ble MAXXDRIVE® XD-huset spesielt designet for løfteapplikasjoner og optimert for nedadgående belastninger. Det langstrakte arrangementet av girtrinn muliggjør også en mekanisk skreddersydd dimensjonering av giret med tilstrekkelig senteravstand - og unngår dermed en ellers alt for vanlig overdimensjonering.

Standardisering og reduksjon av varianter
NORD tilbyr i dag den nye MAXXDRIVE® XD i fem størrelser med senteravstander mellom 509 og 963 millimeter. Også i versjoner med tre eller fire girtrinn. Husdimensjoner og senteravstand er identiske for de tre- og fireakslede versjonene. Dette gjør det mulig for kundene å standardisere og redusere versjoner når de bygger sine kraner. Takket være tre- og firetrinnsversjonen dekker MAXXDRIVE® XD svært bredt hastighetsområde med et maksimalt nominelt girforhold på i=355. Det konstante dreiemomentet over hele hastighetsforholdet garanterer høy effektivitet under bruk. "Vi er glade for at vi nå også kan tilby komplette drivløsninger på en økonomisk og skreddersydd måte med våre utprøvde NORD-kvalitetsstandarder", sa Niermann.

Seriekomponenter for rask levering
For MAXXDRIVE® XDs komponenter bruker NORD velprøvde standarddeler fra vårt velprøvde utvalg av industrigir. Dette gir kundene et bredt utvalg av alternativer og garanterer kort leveringstid. I tillegg er huset også tilgjengelig med inspeksjonsdeksel, som muliggjør visuell kontroll av interne komponenter uten å måtte fjerne giret. Den er tilgjengelig i grått støpejern (GJL) eller nodulært støpejern (GJS).

Industrielle gir for et bredt spekter av bruksområder
MAXXDRIVE® XD er egnet for bruk i løfteutstyr i alle typer kraner: Fra havne- og containerkraner til traverskraner og portalkraner, men også for container- og høybrønnlagring. Dette gjør det relevant for et bredt spekter av industrier, ikke bare for havner, logistikk og verft, men også for metall-, kjemisk- og papirindustri samt gruvedrift og omlastning av bulkvarer.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...