Vard_Bilde crop

Tett samarbeid for utvikling av helautomatisk fôringssystem

Phoenix Contact, Maritech Systems og Vard Aqua Sunndal AS har samarbeidet i utviklingen av Vard Aqua sin nye generasjon fôringssystemer, med blant annet helautomatiske fôringsroboter og fôringsautomater. Vard Aqua har levert velkjente fôringsprodukter siden 1985, men har nå tatt den nye generasjonen til et nytt nivå hva gjelder automatisering.

Phoenix Contact har levert komponenter samt vært med på utviklingen av HMI-løsningen for enkel oversikt av anlegget.

Roboten benyttes i dag i landbaserte oppdrettsanlegg, der den beveger seg på en skinne over karene og slipper ut fôr som er kalkulert på flere forskjellige kriterier, som for eksempel temperatur i vannet eller biomasse.

Roboten kan frakte med seg flere typer fôr i forskjellige beholdere slik at karene kan få ulike typer fôr basert på behov eller innstillinger. Roboten beveger seg rundt på skinnen der det er plassert ut RFID-brikker som roboten leser av for å vite hvilken beholder den befinner seg over.

Roboten kan ha inntil 4 forskjellige fôrbeholdere, der du kan bestemme hvilken type fôr som slippes i hvilken tank, forteller Knut-Inge Evensen fra Vard Aqua. Fôret beskyttes mot fukt og roboten behandler det på en skånsom måte som gjør at man unngår knus og reduserer fôrspill.

Maritech har deltatt i denne prosessen ved å utvikle den skybaserte programvare Exact Cloud på vegne av Vard Aqua, samt designet og produsert styreskapene.

I Exact Cloud kan man få full oversikt over anlegget, samt kontrollere og styre fôringssystemene. I tillegg for å gi en helhetlig oversikt over anlegget presenterer løsningen også data fra sensorer som måler og logger verdier fra vannmiljøet, slik som temperatur, oksygen turbiditet etc, samt tilvekst fra Vard Aqua sine biomassemålere.

Dette får brukeren tilgang til da roboten er koblet opp mot skyløsningen, noe som gjør at roboten er tilgjengelig fra hvor og når som helst for å dra nytte av data fra flere roboter til enhver tid, forteller Andre Lillebakk i Maritech Systems

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.