Weidmuller crop

Målsettingen er at staben skal økes

Weidmüller styrker tilstedeværelsen i Norge

Weidmüller har i mange år hatt tilstedeværelse i Norge. JFKnudtzen har i representert den velrennomerte produsenten i Norge. Nå har selskapet etablert egen virksomhet i Norge. Målet er å gjøre merkevaren mer synlig i det norske markedet. JFKnudtzen er distributør, mens den norske Weidmüller organisasjonens virksomhet i hovedsak skal være rettet mot salg og markedsutvikling.

- Norge er et viktig marked for Weidmüller, forteller Jarle Andre Tveit. Tveit er ansvarlig for virksomheten i Norge. Det er nå tre personer i den norske organisasjonen, som har base i Porsgrunn, Trondheim og Førde. Målsettingen er helt klart at vi skal øke staben, og vi vil gjøre dette i takt utviklingen i Norge og norsk industri.

Viktige utviklingsområder

Norge er kjent for å ligge langt framme i teknologisk utvikling. Derfor er det viktig at Weidmüller er tilstede i dette markedet med automasjonsløsninger som er skalerbare og effektive i idriftsettingsfasen.

Samarbeid og koordinering

- Samarbeidet med JFKnudtzen er viktig, sier Tveit. De kjenner både produktene og markedet godt og har representert Weidmüller siden 1955. Kompetansen og erfaringen til dette selskapet er viktig. I tillegg har vi felles teknisk support etablert i Norden. Selskapet har en langsiktig plan med å utvide virksomheten sin. Det ble lagt en global strategi for økt markedsaktivitet. I første omgang ble Norden sett på som en enhet, med etablering av egen organisasjon i Sverige og deretter fulgte Danmark og Finland. Det nordiske samarbeidet i Weidmüller gjør at det ved behov kan hentes support fra Sverige. Nå er tiden kommet til at Weidmüller satser i Norge.

Dette er noen av løsningene fra Weidmüller:

  • Komplett automasjonsportefølje (u-remote, u-control)
  • Datainnsamling, bearbeiding, analyse og digitalisering (u-link skyløsning og program for maskinlæring)
  • Raskere tilkoblingsmuligheter (push-in og nye snap-in)
  • Komplett power management for kontrollsystem (strømforsyninger m/kommunikasjon og elektroniske sikringer)

- Vi legger vekt på god koordinering med JFKnudtzen, sier Tveit. Det er viktig både for å kunne utnytte ressursene best mulig, og at markedet skal få så god support som mulig. Både sluttkunder og andre aktører i markedet, som tavlebyggere, produsenter av utstyr og systemintegratører vil merke at Weidmüller satser i Norge. Målsettingen er at vi blant annet skal hjelpe tavlebyggere til å bli mer konkurransedyktige gjennom konseptet Smart Cabinet Building. Med det produktspekteret vi nå rår over, sikter vi på å være en komplett leverandør, mener Tveit. Virksomheten skal rettes mye mot løsninger og optimal distribusjon.

Tveit lover at det snart vil bli publisert flere interessante nyheter fra Weidmüller.

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...