NORD-MAXXDRIVE-XT crop

Øker belastningskapasiteten og levetiden på komponentene

MAXXDRIVE® XT industrigir – kraftige drev til kraftige transportbånd

NORDs totrinns, høyrevinklede MAXXDRIVE® XT-girenheter er perfekt egnet til transportbåndsystemer i massegodsindustrien som må tåle stor belastning. De er tilgjengelige i sju størrelser med effekter fra 50 til 1500 kW og utgående dreiemoment på 15–75 kNm. AXXDRIVE® XT-industrigirene fra NORD har høy termisk belastningskapasitet, uten ekstern kjøling.

Girene holder transportbåndene i gang, selv i de tøffeste forholdene, og sikrer at transporten av materialene går sin gang. Takket være den sterke utformingen med riller, optimaliserte aksialvifter og luftledende deksler, er det ikke behov for ekstra kjøling. Større rullelagre og senteravstander øker belastningskapasiteten og levetiden på komponentene. Den nyeste MAXXDRIVE® XT-generasjonen utvider MAXXDRIVE-serien med en applikasjonstilpasset, totrinns, høyrevinklet girenhet som er spesielt egnet til transportbåndsystemer. Den kan også skreddersys til bestemte applikasjoner. Effekt- og hastighetsområdet er utviklet for industrier hvor det er behov for lave hastigheter i kombinasjon med høy effekt. Dette er for eksempel tilfellet i massegods- og mineralindustri. Der kreves det ekstra robuste løsninger som er bestandige mot skitt og smuss og har høy driftssikkerhet under tøffe forhold. Til slike applikasjoner er det nødvendig med spesielle tetningskonsepter som krever så lite vedlikehold som mulig. Drivsystemene bør også kunne klare seg uten ekstern kjøling.

Modulsystem for effektive transportbånd
Modulsystemet for NORD-drivsystemer er basert på et omfattende utvalg frekvensomformere, motorer og girenheter samt koblings- og bremsesystemer, hvorav alle har et stort antall alternativer og funksjoner. Enten de brukes i transportbåndsystemer, blandeverk, kverner, tromler eller knuseverk vil MAXXDRIVE®-industrigirene fra NORD DRIVESYSTEMS oppnå høyt utgående dreiemoment, og de har i over ti år vist seg svært godt egnet til applikasjoner med høy belastning. NORD produserer hovedsakelig girmotorer til horisontale og vertikale transportørsystemer i et helstøpt hus som har ekstremt høy toleranse for tverrkraft og dreiemoment. Dette gjelder også for de kraftige industrigirene på opptil 250 000 Nm, som kreves dersom transportørene jobber i bratt stigning eller med ekstra store mengder materialer. En forskjøvet spindelakse gir svært kompakt design, og de store rullelagrene sikrer at lagrene holder lenge.

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...