Rittal Blue e+_en _Screenshot crop

Resultatene av felttestene bekrefter ytelsesmålinger som tidligere er gjort

Bilprodusent bekrefter stor energieffektivitet

Med nye Blue e+ serien lanserer Rittal markedets nåværende mest kostnadseffektive kjøleaggregat for kapslinger. Tester utført hos AUDI AG viser at de nye aggregatene møter de forventede energibesparelser.

Besparelsen er på 75 prosent i reelle industrielle driftsforhold. Siden januar 2015 har en felttest pågått hos AUDI AG i Ingolstadt, Tyskland. Målinger er gjennomført i tre av kapslingene som brukes i produksjonen. Det nye kjøleaggregatet Blue e+ sammenlignes i testen med to andre kjøleaggregat fra Rittal: et fra TopTherm Blue e serien som er i bruk i fabrikken, og et eldre kjøleaggregat. Testene er planlagt å vare i ett år.

De første resultatene av felttestene bekrefter de ytelsesmålinger Rittal tidligere har gjort.

– Sammenlignet med dagens TopTherm Blue e-systemet under samme forhold, har vi så langt oppnådd energibesparelse på 75 prosent med Blue e+ kjøleaggregatet for kjøling av dette produksjonskontrollsystem, forklarer Andreas Korn på AUDI AGs Automation Technology Planning Division.

Han legger til: – Med sitt Blue e+ kjøleaggregat setter Rittal definitivt ny standard for energieffektivitet i klimakontroll av kapslinger.

For å forbedre energieffektiviteten har en patentert hybrid teknologi blitt utviklet. Aggregatet arbeider med kompressorkjøling og passiv kjøling i form av heat pipe. Kompressoren er i drift bare når den passive kjølingen ikke lenger er tilstrekkelig. Kompressorkretsen er inverterstyrt hvilket gir mulighet for å tilpasse kjølingen til det aktuelle behovet. Resultatet er at brukeren får en jevn temperatur i kapslingen. Dette sparer ikke bare energi, det forlenger også levetiden til kompressoren.

Blue e+ serien dekker effektområdet opp til 6 000 watt (tidligere opp til 4 000 watt). På grunn av den innovative inverter teknologien støtter aggregatet flere spenninger. Dermed kan de lett brukes over hele verden. UL-godkjenning tillater bruk av kjøleaggregater i USA uten ytterligere sertifisering.

TFT-skjerm på forsiden viser all relevant informasjon. Systemmeldinger vises også i displayet. Standardiserte kommunikasjonsgrensesnitt sikrer enkel integrering i et produksjonsanleggs overvåkingssystem og forenkler vedlikehold. Brukeren kan koble til systemet via en USB-kontakt eller via grensesnittet for Near Field Communication (NFC). Oppkobling skjer da til en smarttelefon med en installert app som gir mulighet til å arbeide med parametere og innstillinger.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.