
Best praksis for instrumentering
Sensorer omdanner et fysisk fenomen til ett målbart elektrisk signal. Noen sensorer reagerer ikke naturlig på skiftende fysiske fenomener og krever derfor signalbehandling. Før sensorsignalet kan digitaliseres, vil signalet muligens kunne trenge ekstra utsyr for å gi et signal kan benyttes.
Denne veiledningen går gjennommange krav for å gjøre nøyaktige sensormålinger. Når du konfigurerer målesystemet, start med kilden til signalet og vurdere eventuell signalbehandling som kreves for sensorens elektriske egenskaper. Forsikre deg om at instrumenteringen din gir oppløsning eller dynamisk område, samplingsfrekvens og inngang rekkevidde som best passer dine applikasjons behov. Til slutt, velg den programvarepakken som mest hjelper deg effektivt å innhente, skalere og analysere måledataene dine.
Last ned hel dokumentet her.
AMNYTT 03 2022 er publisert
Fremtidens samfunn krever kompetente borgere. Det gjelder en rekke yrker som lærere, helsepersonell og ikke minst teknologer. Vi må hele tiden minne samfunnet på behovet for at vi i Norge har nok teknologer. Skal de politiske målsettinger om et grønt skifte nås, som er nødvendig, er en av de aller viktigste forutsetninger for å lykkes å utdanne nok teknisk personell.
Eaton lanserer vedlikeholdsfrie HLR-halvlederreleer
Møter høye krav til både levetid og koblingshastighet
Eatons nye HLR-halvlederreleer er kompakte, lydløse og veldig nøyaktige, men først og fremst vedlikeholdsfrie og driftssikre. Eaton utvider sin produktportefølje innen elektriske koblingsløsninger med et nytt produkt som heter HLR-halvlederreleer.
Smart Industri er fylt opp
Utstillingen har nå nådd målet med å ha en vekst på 30 %
Messe arrangøren, Maskingrossisternes Forening, opplyser at påmeldingen til årets messe er bedre enn forventet. Det ble planlagt med en vekst på 30 prosent fra forrige arrangement om var i 2019. I skrivende stund er økningen på 40 prosent. Prosjektleder Bente Austad opplyser at det kun er få ledige plasser igjen.
Radarovervåkning av steinsprang på Andøya
Ti av ti testballer som ble sluppet ut fra toppen av fjellet,
Cautus Geo har etablert radarovervåkning av steinsprang på Andøya. – Vi gjennomfører et pilotprosjekt. Det ser positivt ut, sier geolog Sølve Utstøl Pettersen i Nordland fylkeskommune. Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.