Eldor crop

2018 var det første året med drift som én organisasjon etter at NFA og Ifea

Bernt Eldor ny styreleder i NFEA

NFEAs årsmøte for 2018 ble holdt i NFEAs kompetansesenter på Majorstua i Oslo 13. februar. Årsmøtet ble åpnet av styreleder Håkon Rem, som ønsket delegatene velkommen. Møtet ble innledet faglig med et halvtimes foredrag der Digital21 og deres strategi ble presenterte.

Deretter overtok NFEAs direktør Karin Sundsvik. Hun gikk gjennom årsberetningen, og tok for seg en rekke fokusområder og aktiviteter som NFEA har hatt i 2018.

Det nye styre

  • Bernt Eldor, Eldor AS - styreleder
  • Snorre Larsen, Equinor ASA - nestleder.
  • Tor Anders Hauge, Glencore Nikkelverk
  • Birgitte Fuglum, Multiconsult
  • Tom Storgaard, Siemens AS
  • Christian Holden, NTNU
  • Vibeke Skjetne, ABB AS
  • Tom Kjærsgård, Kongsberg Maritime AS
  • Ingebrigt Stamnes Reinsborg - studentrepresentant

Aktiviteter
2018 var det første året med drift som én organisasjon etter at NFA og Ifea slo seg sammen ved årsskiftet 2017/2018. Karin Sundsvik er foreningens direktør, mens tidligere Ifea-sjef Stein Altern har rollen som fagsjef elektro og automatisering i den sammenslåtte foreningen. Sammenslåingen førte ikke til nedbemanning i staben, men samtlige seks ansatte fortsatte – fordelt med 4 ansatte ved hovedkontoret i Kristiansand og 2 ansatte i Oslo.

Etter etableringen av NFEA ble medlemsmassen slått sammen, og foreningen har nå 357 bedrifter og 16 undervisningssteder/forskningsinstitusjoner som medlemmer. Felles for foreningens medlemmer er at de utvikler, bruker eller leverer avanserte tekniske elektro- og automatiseringsløsninger. Medlemmene er aktører innen medisinsk teknologi, robotteknologi, olje og gass, fartøys- og undervannsteknologi samt annen landbasert industri. I tillegg har foreningen nå 139 personlige medlemmer og 172 studentmedlemmer.

NFEA har avviklet til sammen 30 arrangementer i 2018, fordelt på 16 konferanser, 9 kurs og 5 regionale arrangementer. I 2018 har aktiviteten vært spesielt høy, siden aktiviteter som har sin opprinnelse både i Ifea og i NFA måtte ha en plass i det nye årshjulet til NFEA. Erfaringen fra 2018 er at konferansemarkedet blir stadig mer krevende, med stadig flere konkurrenter. Dette har medført at vi har fått et dropp i deltakerantallet på de fleste aktivitetene våre på mellom 10-20 prosent. Dette påvirker selvfølgelig også lønnsomheten i foreningen.

Priser

  • NFEA Prisen for 2018 tildeles Aarbakke AS.
  • Andreas Bell Martinsen (24) ved NTNU i Trondheim vant NFEAs pris for beste masteroppgave 2018

 

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

E&H Template Test

Petter Rekkebo Kalmo ansatt som Project Manager i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Petter Rekkebo Kalmo som Project Manager. Petter, som er utdannet maskiningeniør, tiltrådte den nyopprettede stillingen i februar.

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Phoenix Lars-Woldsund crop

Phoenix Contact forsterker med Salgsansvarlig Energi

Phoenix Contact har forsterket salgsavdelingen ved ansettelsen av Lars Woldsund (43) i rollen som Salgsansvarlig Energi. I rollen vil Lars ha ansvar for alt fra konvensjonell energiproduksjon, til batterilagringssystemer, vindkraft, energioverføring og distribusjon og likestrømsnett i industrien.