EH_trustsens crop

I stand til å utføre fullstendig sporbare selvkalibreringer uten prosessavbrudd

Banebrytende innovasjon

iTHERM TrustSens, det selvkalibrerende termometeret fra Endress+Hauser, mottar "Breakthrough Products Award for 2018". iTHERM TrustSens, verdens første selvkalibrerende termometer for hygieniske applikasjoner, har mottatt nok en anerkjennelse.

Endress+Hauser tildeles "Breakthrough Products Award for 2018". Industripublikasjonen ‘Processing’ hedrer strålende produktinnovasjoner med denne prisen. Dette er den syvende gangen dette året at TrustSens har mottatt en anerkjennelse.

iTHERM TrustSens er i stand til å utføre fullstendig sporbare selvkalibreringer uten prosessavbrudd. Denne innovative teknologien er basert på fysikkprinsippet om Curie-punktet og metoden for fastpunktskalibrering som vanligvis benyttes i laboratoriemiljøer. Dette kompakte termometeret er designet spesielt for hygieniske og aseptiske applikasjoner innen næringsmiddel- og livsvitenskapsindustriene.

“iTHERM TrustSens minimerer risikoen for uoppdagede måleavvik, forbedrer produktsikkerheten og forhindrer nedetid for systemet,” sier Keith Riley, produktleder for temperatur og trykk i Endress+Hauser USA.

Typiske kalibreringsprosedyrer krever at prosessen avbrytes og sensoren tas ut. Avhengig av applikasjon kan kalibreringer forekomme flere ganger i året, noe som krever en betydelig mengde tid, innsats og tapt produksjonstid. iTHERM TrustSens utfører automatisk en in-situ-kalibrering under hver steriliseringssyklus og eliminerer dermed risikoen for uoppdaget avdrift uten avbrudd i prosessen. Den fullstendig sporbare kalibreringen overholder retningslinjene for god produksjonspraksis.

Prisen

Prisen for Breakthrough Products, som deles ut hvert år av den amerikanske industripublikasjonen ‘Processing’, hedrer innovative teknologiløsninger i prosessindustrien som hjelper brukere med å gjøre systemene sine bedre, raskere og mer kostnadseffektive. Ni andre bedrifter ble hedret i tillegg til Endress+Hauser.

Prisen føyer seg inn i rekken av suksess for iTHERM TrustSens i Frankrike (Mesures, CFIA), Tsjekkia (Zlatý Amper), Nederland (WoTS TechAward 2018) og Tyskland (HERMES AWARD, AMA Innovationspreis).

Mer informasjon om iTHERM TrustSens er tilgjengelig i video på YouTube

 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...