Rittal plastkapsling AX_crop

Tavlemontører ser fordelene allerede fra starten

AX kapslinger: nå også klar til utendørs bruk

Rittal har fullført AX-serien med kompakte kapslinger med sine nyutviklede plastkapslinger. Produsenten tilbyr nå det beste fra to verdener: fordelene med avansert teknologi kombinert med fordelene med et ekstremt robust materiale. AX-plastkapslingen beskytter de elektriske komponentene selv i veldig tøffe omgivelser, for eksempel utendørs.

De nye monteringsfunksjonene gjør det mulig å utvide raskt og gir større muligheter for installasjon ved hjelp av smart teknologi.

- Rittal erstatter sin forrige KS-serie med de nye plastkapslingene AX og omdefinerer dermed plastkapslingsteknologien. Utviklingen er basert på Rittals teknologi for stålplate og rustfritt stål, som kan brukes til å forenkle og øke produksjonsprosesser innen tavler og automasjonsskap. For første gang benyttes denne systemteknologien også for plastkapslinger. Dette er en vinn-vinn-situasjon for anleggskonstruktører: Resultatet er en innkapslingsteknologi som muliggjør størst mulig forenkling, hastighet og designfrihet, samtidig som det oppfylles alle forutsetninger for maksimal sikkerhet og robusthet. Uansett om det er trygt plassert i en fabrikkbygning eller utsatt for vær og vind, tåler de nye plastkapslingene AX alle ekstreme forhold.

 

Større driftssikkerhet

De nye skapene er fullt egnet for utendørs bruk takket være en plast som er forsterket med glassfibre og som har syv ganger høyere UV-motstand. Av denne grunn har de en UL F1 utendørs klassifisering (UL 746C). En integrert regnbeskyttelseslist på de øvre og nedre kantene av døren, som beskytter pakningen mot støv og regnvann, betyr at kapslingen er dobbelt forseglet. Klasse II beskyttelsesisolasjon for opptil 1000 V AC sørger for økt personlig beskyttelse. Beskyttelsesisolasjonen og de høye beskyttelseskategoriene på opptil IP66 eller NEMA 4X forblir intakte også når utstyret er installert i skapet. Takket være den intelligente skapdesignen er innvendig installasjonen uproblematisk og påvirker ikke det innkapslede skapområdet. Kapslingen er også UL 508A godkjent og har UL94 brannklasse V-0.

Forbedret effektivitet

Tavlemontører ser fordelene allerede fra starten takket være et sofistikert skapkonsept. Rask montering er sikret gjennom mange monteringspunkter inne i skapet. Disse gjør det mulig å feste tilbehør som utstansede seksjoner og skinner i innredningsdeler og bakpanelet.  Dørbetjente brytere og dørstopper kan også festes direkte på monteringspunktene. Dessuten kan topphatteskinner skrus direkte på de eksisterende monteringspunktene hvor som helst i skapet. Monteringsplaten kan enkelt skrus fast forfra med de ferdigmonterte boltene, og kan også jordes senere via eksisterende nøkkelhull. Videre kan dørhengslet enkelt og raskt skiftes når skapet er fylt ut.

Kabinettene inneholder digitalt utstyr og passer perfekt inn i den digitale verdikjeden til tavlebyggere og produsenter av automasjonsskap. I tillegg til 3D-data av høy kvalitet og Rittals konfigurasjonssystem, som gjør valg- og planleggingsprosessene raskere, gjør funksjoner som QR-koder på alle panelene som skal bearbeides det lettere å integrere dem i produksjonsarbeidsflyten og dermed fremme veien for banebrytende digital overvåking på hvert trinn - fra varemottak og hele veien til ferdigstillelse.

Mer fleksibilitet

Med plastkapslingen AX omdanner Rittal for første gang et plasthus til et kapslingssystem - med større mulighet for innvendig montasje. Utstansede seksjoner og skinner kan nå monteres på et 25 mm stigningsmønster ved hjelp av en universell brakett. De mange monteringspunktene både i skapet og på innsiden av døren gjør det også mulig å tilpasse utvidelse. Den direkte installasjonen av tilbehør, som støttelister, utstansede seksjoner og kabellommer i døren, betyr at anleggskonstruktører får en ekstra monteringsflate. Som ekstrautstyr kan AX utstyres med et minikomforthåndtak for alle vanlige låsinnsatser og profilsylindresylåser.

Muttere presses inn i bakpanelet på skapet for å sikre stabilt feste og montering på en vegg eller stolpe. Veggmonteringsbraketter kan enkelt festes på utsiden av kabinettet uten å påvirke UL-godkjenningen. Som et alternativ kan kapslingen også festes til en vegg eller en maskin.

Rittal tilbyr plastkapslingen i 14 forskjellige kapslingsvarianter fra 250 x 350 til 800 x 1000 mm (B x H). Åtte av dem er tilgjengelige med et vindu og seks uten.

 

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...