AVEVA Dricksvatten crop

AVEVA Select Scandinavia og AFRY bistår Roslagsvatten med å skape fremtidens intelligente renseanlegg

I et unikt samarbeid mellom Schneider Electric, AVEVA Select Scandinavia og AFRY bygger Roslagsvatten et av Sveriges mest moderne og effektive renseanlegg med et tydelig søkelys på bærekraft. Roslagsvatten sørger for at 130 000 mennesker får rent drikkevann hver dag. I samarbeid med de fremste aktørene innen ny teknologi og systemintegrasjon starter Roslagsvatten nå byggingen av et helt nytt og innovativt renseanlegg i Margretelund.

«For å realisere Roslagsvatten sin visjon søkte vi etter aktører med stor bredde og ekspertise innen implementering av cybersikker ny teknologi», sier Christian Wiklund, administrerende direktør i Roslagsvatten. «Samarbeidet mellom Schneider Electric, AVEVA og AFRY hadde alle de delene vi så etter, så valget var enkelt», fortsetter han.

«Ledere innen smart vannteknologi forbedrer kjerneprosesser og applikasjoner gjennom hele livssyklusen», sier Kenneth Lindqvist, salgsingeniør innen forretningsområdet industri hos Schneider Electric. «Vi er svært stolte og glade for å ha blitt valgt til å bidra med å realisere Roslagsvatten sin visjon om å bygge det mest moderne renseanlegget i Nord-Europa,» fortsetter han.

AVEVA TM Unified Operations Center (UOC) blir knutepunktet for den operative virksomheten ved å kombinere informasjon fra forskjellige datakilder og sette dataene i riktig sammenheng i en enkelt sentralisert visning. Dette gjør at du kan ha en 360-graders helhetlig oversikt over hele virksomheten, noe som igjen gjør det mulig for Roslagsvatten sine ulike interessenter å ta veloverveide beslutninger.

«Gjennom tilgang til raskere og mer pålitelige data får kunden et bedre beslutningsgrunnlag og kan ta bedre beslutninger i den pågående driften», sier Patrik Steiner, forretningsutvikler, infrastruktur for AVEVA Select Scandinavia. «Det øker effektiviteten og sikkerheten samtidig som miljøpåvirkningen reduseres», fortsetter han.

«Med støtte fra våre spesialiserte partnere, blant annet Ultimo B.V. og MaxGrip B.V., gir vi Roslagsvatten digitaliserte prosess- og vedlikeholdssystemer for optimal utnyttelse av ressursene. Vi ser frem til et svært vellykket partnerskap med Roslagsvatten for kontinuerlig forbedring av ressursutnyttelsen», tillegger Wouter Boerefijn, Pre-Sales, Asset Performance Management for AVEVA i EMEA

Med fokus på åpne standarder, skalerbare og åpne systemer, integrasjon mellom IT og OT med IEC61499-Universal Automation, øker man effektiviteten og bærekraften i prosjektene.

«Ved å bruke innovativ industriell teknologi for å samle inn data fra sensorer ute i felten, for eksempel satellittdata, GIS- og økonomisystemer, kan man bygge autonome datadrevne funksjoner og systemer med den høyeste IT- og cybersikkerheten», sier Fredrik Kahr, ansvarlig for digital management i AFRY.

 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.