AVEVA Dricksvatten crop

AVEVA Select Scandinavia og AFRY bistår Roslagsvatten med å skape fremtidens intelligente renseanlegg

I et unikt samarbeid mellom Schneider Electric, AVEVA Select Scandinavia og AFRY bygger Roslagsvatten et av Sveriges mest moderne og effektive renseanlegg med et tydelig søkelys på bærekraft. Roslagsvatten sørger for at 130 000 mennesker får rent drikkevann hver dag. I samarbeid med de fremste aktørene innen ny teknologi og systemintegrasjon starter Roslagsvatten nå byggingen av et helt nytt og innovativt renseanlegg i Margretelund.

«For å realisere Roslagsvatten sin visjon søkte vi etter aktører med stor bredde og ekspertise innen implementering av cybersikker ny teknologi», sier Christian Wiklund, administrerende direktør i Roslagsvatten. «Samarbeidet mellom Schneider Electric, AVEVA og AFRY hadde alle de delene vi så etter, så valget var enkelt», fortsetter han.

«Ledere innen smart vannteknologi forbedrer kjerneprosesser og applikasjoner gjennom hele livssyklusen», sier Kenneth Lindqvist, salgsingeniør innen forretningsområdet industri hos Schneider Electric. «Vi er svært stolte og glade for å ha blitt valgt til å bidra med å realisere Roslagsvatten sin visjon om å bygge det mest moderne renseanlegget i Nord-Europa,» fortsetter han.

AVEVA TM Unified Operations Center (UOC) blir knutepunktet for den operative virksomheten ved å kombinere informasjon fra forskjellige datakilder og sette dataene i riktig sammenheng i en enkelt sentralisert visning. Dette gjør at du kan ha en 360-graders helhetlig oversikt over hele virksomheten, noe som igjen gjør det mulig for Roslagsvatten sine ulike interessenter å ta veloverveide beslutninger.

«Gjennom tilgang til raskere og mer pålitelige data får kunden et bedre beslutningsgrunnlag og kan ta bedre beslutninger i den pågående driften», sier Patrik Steiner, forretningsutvikler, infrastruktur for AVEVA Select Scandinavia. «Det øker effektiviteten og sikkerheten samtidig som miljøpåvirkningen reduseres», fortsetter han.

«Med støtte fra våre spesialiserte partnere, blant annet Ultimo B.V. og MaxGrip B.V., gir vi Roslagsvatten digitaliserte prosess- og vedlikeholdssystemer for optimal utnyttelse av ressursene. Vi ser frem til et svært vellykket partnerskap med Roslagsvatten for kontinuerlig forbedring av ressursutnyttelsen», tillegger Wouter Boerefijn, Pre-Sales, Asset Performance Management for AVEVA i EMEA

Med fokus på åpne standarder, skalerbare og åpne systemer, integrasjon mellom IT og OT med IEC61499-Universal Automation, øker man effektiviteten og bærekraften i prosjektene.

«Ved å bruke innovativ industriell teknologi for å samle inn data fra sensorer ute i felten, for eksempel satellittdata, GIS- og økonomisystemer, kan man bygge autonome datadrevne funksjoner og systemer med den høyeste IT- og cybersikkerheten», sier Fredrik Kahr, ansvarlig for digital management i AFRY.

 

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...