AVEVA Dricksvatten crop

AVEVA Select Scandinavia og AFRY bistår Roslagsvatten med å skape fremtidens intelligente renseanlegg

I et unikt samarbeid mellom Schneider Electric, AVEVA Select Scandinavia og AFRY bygger Roslagsvatten et av Sveriges mest moderne og effektive renseanlegg med et tydelig søkelys på bærekraft. Roslagsvatten sørger for at 130 000 mennesker får rent drikkevann hver dag. I samarbeid med de fremste aktørene innen ny teknologi og systemintegrasjon starter Roslagsvatten nå byggingen av et helt nytt og innovativt renseanlegg i Margretelund.

«For å realisere Roslagsvatten sin visjon søkte vi etter aktører med stor bredde og ekspertise innen implementering av cybersikker ny teknologi», sier Christian Wiklund, administrerende direktør i Roslagsvatten. «Samarbeidet mellom Schneider Electric, AVEVA og AFRY hadde alle de delene vi så etter, så valget var enkelt», fortsetter han.

«Ledere innen smart vannteknologi forbedrer kjerneprosesser og applikasjoner gjennom hele livssyklusen», sier Kenneth Lindqvist, salgsingeniør innen forretningsområdet industri hos Schneider Electric. «Vi er svært stolte og glade for å ha blitt valgt til å bidra med å realisere Roslagsvatten sin visjon om å bygge det mest moderne renseanlegget i Nord-Europa,» fortsetter han.

AVEVA TM Unified Operations Center (UOC) blir knutepunktet for den operative virksomheten ved å kombinere informasjon fra forskjellige datakilder og sette dataene i riktig sammenheng i en enkelt sentralisert visning. Dette gjør at du kan ha en 360-graders helhetlig oversikt over hele virksomheten, noe som igjen gjør det mulig for Roslagsvatten sine ulike interessenter å ta veloverveide beslutninger.

«Gjennom tilgang til raskere og mer pålitelige data får kunden et bedre beslutningsgrunnlag og kan ta bedre beslutninger i den pågående driften», sier Patrik Steiner, forretningsutvikler, infrastruktur for AVEVA Select Scandinavia. «Det øker effektiviteten og sikkerheten samtidig som miljøpåvirkningen reduseres», fortsetter han.

«Med støtte fra våre spesialiserte partnere, blant annet Ultimo B.V. og MaxGrip B.V., gir vi Roslagsvatten digitaliserte prosess- og vedlikeholdssystemer for optimal utnyttelse av ressursene. Vi ser frem til et svært vellykket partnerskap med Roslagsvatten for kontinuerlig forbedring av ressursutnyttelsen», tillegger Wouter Boerefijn, Pre-Sales, Asset Performance Management for AVEVA i EMEA

Med fokus på åpne standarder, skalerbare og åpne systemer, integrasjon mellom IT og OT med IEC61499-Universal Automation, øker man effektiviteten og bærekraften i prosjektene.

«Ved å bruke innovativ industriell teknologi for å samle inn data fra sensorer ute i felten, for eksempel satellittdata, GIS- og økonomisystemer, kan man bygge autonome datadrevne funksjoner og systemer med den høyeste IT- og cybersikkerheten», sier Fredrik Kahr, ansvarlig for digital management i AFRY.

 

Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Knut Andreas Myklbust-Vårvang Lillehammer kommune crop

Lillehammer kommune stopper vannlekkasjer på drikkevannsnettet raskere med ny teknologi

Lillehammer kommune har fått et nytt verktøy i kampen mot lekkasjer på vannledningsnettet. Det nye systemet fra Guard Automation hjelper oss med å oppdage lekkasjer tidligere, og ikke minst med å avgrense lekkasjesøk, sier Knut Andreas Myklebust-Vårvang.

les mer...
CACTUS T bane crop

Overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon

Metoden som ble valgt gir en kontinuerlig overvåking av sporet

Cautus Geo overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon der OBOS skal bygge boliger. – Det handler om sikkerhet for reisende og togene, sier Svein-Ole Sjøtun i Sporveien. 200 sensorer er fordelt på 150 meter SAA-setningsslange og 3-aksiale tilt-sensorer. De overvåker hver minste endring på sporet. Slik har det vært siden desember.

les mer...