SPS rapport crop

Sylskarpe fokus på fabrikkautomatisering

Automatisering i toppform på SPS / IPC / Drives 2015

Den 26. utgaven av SPS / IPC / Drives utstillingen i Nürnberg i Tyskland lukket sine porter for to uke siden. Det var både rekord for besøkende og utstillere. Messen har styrket sin posisjon.

Bakgrunnen for at arrangementet fortsetter suksessen er basert på sylskarpe fokus på fabrikkautomatisering. Det er spesialist Constanze Schmitz i maskinkontroll og sikkerhet hos ARC Advisory Group som oppsummerer utstillingen slik.

Messen har opparbeidet seg et rennommé som en praktisk og teknisk orientert utstilling, i motsetning til utstillinger som har en mer salgskarakter. Denne posisjonen, som industriens automatiseringsmesse, gjør at sentrale aktører bruker SPS / IPC / Drives til å introdusere innovasjoner. Det er kun Hannover messen som kan sidestilles med Nurnberg messen innen automatisering.

SPS / IPC / Drives: Best in Class
I år ønsket arrangøren velkommen i alt 1 666 utstillere. Det er 64 flere enn i fjor. To tredjedeler av utstillerne kom fra Tyskland. Totalt var det 64 386 besøkende, en positiv utvikling fra fjorårets besøkstall på 56 787. Utstillingen beslagla 117 800 kvadratmeter, også en økning fra året før.

Arrangementet benytter nå nesten alle tilgjengelige areal på Nürnbergs messeområdet. Dette gir grunnlag til spørsmålet om hvor lenge arrangementet kan forbli i Nürnberg. Har messen nådd sin "riktig størrelse", eller vil en videre ekspansjon nødvendigvis ville være fordelaktig, spør Schmitz i sin rapport fra messen.

Prosessautomatisering på SPS
I Hall 4A var flere prosessautomatiseringsleverandører tilstede. Selskaper som Krohne Instrumentation, Jumo, Vega, Pepperl + Fuchs og Endress + Hauser har vært faste utstillere på arrangementet. I år hadde disse selskapene en jevn strøm av besøkende.

Rapport fra messen kan også leses i siste utgave av AMNYTT Magazine.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener.