Rittal Athex crop

Sparer tid og gir en jevn kvalitet på monteringen.

Automatiserer montasje av rekkeklemmer

Den tiden som kreves for å bygge automasjonsskap er en viktig faktor for konkurranseevnen. Rittal lanserar nå en automatiseringsløsning for montering av rekkeklemmer – Athex fra Kiesling.

Athex montasjemaskin plasserer rekkeklemmer på DIN profilskinner, basert på en CAD-modell eller en manuell konfigurasjon. Den automatiske håndteringen sparer tid og gir en jevn kvalitet på monteringen.

Alle varianter av rekkeklemmer

Montasjemaskinen er leverandøruavhengig og kan arbeide med klemmer fra alle velkjente produsenter. Magasinet kan byttes ut og fylles på under drift, noe som øker produktiviteten. Rekkeklemmene kan også automatisk merkes med en blekkskriver i forbindelse med montasjen.

Athex håndterer rekkeklemmer av varierende størrelser, fra en bredde på 40-110 mm, høyde fra 25 mm og tykkelse mellom 3,5-12 mm.

Athex kan kombineres med Kieslings Cutex maskin og kan dermed også håndtere skjæring og gravering på DIN profilskinnene til ønsket lengde og merking.

Forhandlere i Skandinavia

Montasjemaskinen Athex er utviklet av Kiesling, som er en ledende produsent av automatiseringsutstyr for tavlebygging og skapmontasje. Rittal har på det Skandinaviske markedet fått ansvaret for salg, markedsføring og service av Kieslingmaskiner.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.