NORD_drive_system ATEX crop

Eksplosjonsbeskyttede drivsystemene kan brukes i støvmiljøer i kategori 2D og 3D

ATEX-tilpassede drivsystemer – garantert ytelse

Brennbare gasser og støv utgjør en alvorlig sikkerhetsrisiko for personell og maskiner i både kjemisk-, legemiddel- og næringsmiddelindustri. NORD DRIVESYSTEMS har vært en sertifisert produsent i mange år.

Siden 2003 har produktutvalget deres inkludert ATEX-tilpassede drivløsninger som støv- og gasseksplosjonsbeskyttede motorer, girenheter og elektronisk drivteknologi for sone 1, 2, 21 og 22.
 
NORD DRIVESYSTEMS leverer spesialtilpassede drivsystemer i samsvar med EU-direktivet 2014/34/EU og IEC Ex for bruk i potensielt eksplosive miljøer. Drivspesialisten har mange års erfaring med beskyttelse mot gass- og støveksplosjoner, og har i over ti år produsert eksplosjonsbeskyttede motorer som oppfyller selv de strengeste kravene. De eksplosjonsbeskyttede drivsystemene kan brukes i støvmiljøer i kategori 2D og 3D (sone 21 og 22) samt gassmiljøer i kategori 2G og 3G (sone 1 og 2). Kombinert beskyttelse mot støv-/gasseksplosjoner er også tilgjengelig.

NORD leverer applikasjonsspesifikke drivløsninger med individuelle konfigurasjoner og utstyrsspesifikasjoner, fra et SAP-støttet modulsystem med validerte konfigurasjonsprosesser i samsvar med ISO 9001. NORD beregner individuelt ved å teste ATEX-samsvaret på grunnlag av kundens spesifikasjoner, og leverer i tillegg et tilpasset typeskilt. Vedlikeholdsintervallene for den spesifikke applikasjonen kan trykkes på typeskiltene ved behov.

Selskapet tilbyr fleksible drivkonsepter med motorer som er skreddersydde for bruk med omformere, samt muligheten til IEC- og NEMA-motormontering. I mange tilfeller kan motoren monteres direkte på girenheten for en ekstra kompakt løsning. Forskjellig ekstrautstyr kan integreres avhengig av eksplosjonsbeskyttelsessonen, f.eks. ekstern vifte, baksperre og brems. NORDs sortiment med eksplosjonsbeskyttede produkter inkluderer systemer for omgivelsestemperaturer på opptil +60 °C, og leveres over hele verden med dokumentasjon på over 20 språk.

NORD DRIVESYSTEMS jobber svært tett med Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) og DEKRA EXAM GmbH for å holde produksjons-, inspeksjons- og produktkvaliteten på høyeste nivå. Alle motorer i kategori 2 har typetestsertifisering. Eksplosjonsbeskyttede drev fra NORD brukes i nesten alle industrisektorer og i et stort antall forskjellige applikasjoner, f.eks. til å drive pumper, røreverk og løfteutstyr.

 

NEK Digital crop

Digitalisering av standarder

Digitalisering øker brukervennlighet og gir helt andre muligheter

NEK 400 er installasjonsbransjens viktigste standardsamling og dekker alle typer av lavspenningsinstallasjoner. Den skaper grunnlaget for en årlig verdiskapning på 25-30 milliarder kroner. Fram til nå har den kun vært tilgjengelig i trykt format og som PDF.

les mer...
Wintershall takes over Brage operatorship and becomes production operator in Norway.

Telia tar tingenes Internett offshore

Tilby tjenester som gjør produksjonen langt smartere

Telia tar sammen med Tampnet og CGI steget ut i Nordsjøen med Narrowband-IoT (NB-IoT), teknologien som er spesiallaget for tingenes internett. Wintershall Norges Brage er den første oljeplattformen i verden med NB-IoT-dekning, og pilotprosjektet fra Telia er den første anvendelsen av teknologien offshore.

les mer...
UR 16 kg crop

Universal Robots lanserer en samarbeidende robot til tung nyttelast for samarbeidende automatisering

Produsenter må se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige

Bygd for å gjøre mer: UR16e utvider sine løsninger for samarbeidende robotløsninger ved å tilføye kapasitet til tung nyttelast for produsenter som ønsker å øke automatiseringen

 

les mer...
Siemens Qwre crop

Siemens AS og Øwre-Johnsen har inngått en serviceavtale for Hach lab- og analyseinstrumenter

Har bygget opp en organisasjon med erfarne servicefolk

Siemens har i mange år levert komplette instrument og analyse pakker for vannbehandling, vannrensing og fiskeoppdrett. For å kunne ivareta kundenes servicebehov på best mulig måte har vi nå inngått en serviceavtale med vår autoriserte partner Øwre-Johnsen.

les mer...