NORD_drive_system ATEX crop

Eksplosjonsbeskyttede drivsystemene kan brukes i støvmiljøer i kategori 2D og 3D

ATEX-tilpassede drivsystemer – garantert ytelse

Brennbare gasser og støv utgjør en alvorlig sikkerhetsrisiko for personell og maskiner i både kjemisk-, legemiddel- og næringsmiddelindustri. NORD DRIVESYSTEMS har vært en sertifisert produsent i mange år.

Siden 2003 har produktutvalget deres inkludert ATEX-tilpassede drivløsninger som støv- og gasseksplosjonsbeskyttede motorer, girenheter og elektronisk drivteknologi for sone 1, 2, 21 og 22.
 
NORD DRIVESYSTEMS leverer spesialtilpassede drivsystemer i samsvar med EU-direktivet 2014/34/EU og IEC Ex for bruk i potensielt eksplosive miljøer. Drivspesialisten har mange års erfaring med beskyttelse mot gass- og støveksplosjoner, og har i over ti år produsert eksplosjonsbeskyttede motorer som oppfyller selv de strengeste kravene. De eksplosjonsbeskyttede drivsystemene kan brukes i støvmiljøer i kategori 2D og 3D (sone 21 og 22) samt gassmiljøer i kategori 2G og 3G (sone 1 og 2). Kombinert beskyttelse mot støv-/gasseksplosjoner er også tilgjengelig.

NORD leverer applikasjonsspesifikke drivløsninger med individuelle konfigurasjoner og utstyrsspesifikasjoner, fra et SAP-støttet modulsystem med validerte konfigurasjonsprosesser i samsvar med ISO 9001. NORD beregner individuelt ved å teste ATEX-samsvaret på grunnlag av kundens spesifikasjoner, og leverer i tillegg et tilpasset typeskilt. Vedlikeholdsintervallene for den spesifikke applikasjonen kan trykkes på typeskiltene ved behov.

Selskapet tilbyr fleksible drivkonsepter med motorer som er skreddersydde for bruk med omformere, samt muligheten til IEC- og NEMA-motormontering. I mange tilfeller kan motoren monteres direkte på girenheten for en ekstra kompakt løsning. Forskjellig ekstrautstyr kan integreres avhengig av eksplosjonsbeskyttelsessonen, f.eks. ekstern vifte, baksperre og brems. NORDs sortiment med eksplosjonsbeskyttede produkter inkluderer systemer for omgivelsestemperaturer på opptil +60 °C, og leveres over hele verden med dokumentasjon på over 20 språk.

NORD DRIVESYSTEMS jobber svært tett med Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) og DEKRA EXAM GmbH for å holde produksjons-, inspeksjons- og produktkvaliteten på høyeste nivå. Alle motorer i kategori 2 har typetestsertifisering. Eksplosjonsbeskyttede drev fra NORD brukes i nesten alle industrisektorer og i et stort antall forskjellige applikasjoner, f.eks. til å drive pumper, røreverk og løfteutstyr.

 

Eplan bep1910443 crop

Kontrollskapteknologi hos HPS ved hjelp av Eplan Cogineer

Neste trinn: Papirløs produksjon med EPLAN eView

Elektrisk planlegging: Automatisering sparer tid - også for spesialbestilte produkter. Kontrollskap-produsenter som automatiserer planleggingsprosessene sine, får fordel av kortere prosjekttider og høyere kvalitet. Sekundære prosesser, som utforming av dokumentasjon kan også forenkles. Men hvor mye tid kan lagres i løpet av en hel prosess?

les mer...
Corvus nett crop

Helautomatisert grønn produksjon

I alt er det åtte produksjonsceller, 13 roboter og 10 AIV

Corvus Energy har produsert batterier til maritim industri i Canada i flere år. Med Hydro som eier ble det stilt spørsmål om det var mulig å helautomatisere produksjonen. Sammen med SINTEF gjennomførte Hydro en studie og resultatet ser vi nå på Nesttun utenfor Bergen.

les mer...
AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...