Monty Rakusen

Gjør pumpeovervåking enklere, rimeligere og sikkert i eksplosjonsfarlig områder.

ATEX og IECEx godkjent teknologi setter en ny standard

SIMOCODE pro redefinerer beskyttelse av tørrgående pumper i eksplosjonsfarlig område. Sikkerhet er topp prioritering i olje og gass samt prosess industrien.  En grunn er fordi brannfarlig medier brukes i eksplosjonsfarlig områder og transporteres gjennom pumpesystemer.

Så her er pålitelig beskyttelse mot tørrgående pumper en nødvendighet.  Med SIMOCODE pro leverer Siemens en innovasjon som gjør pumpeovervåking enklere, rimeligere og sikkert i eksplosjonsfarlig områder.

En nyhet for feltnivået

Opp til nå har sentrifugalpumper i eksplosjonsfarlig område måtte beskytte seg mot tørrkjøring med spesielle sensorer. Disse sensorene har ofte vært følsomme for feil og krever en del vedlikehold.  Signal fra disse har konvensjonelt sett vært tråbundet opp til prosesskontroll systemet for så gi signal til pumpen.  SIMOCODE pro monitorerer status på pumpen gjennom effekten som forbrukes for så sikkert stenge ned pumpe ved tørrkjøring eller annen feil. Dette eliminerer ekstra enheter og sensorer for å detektere tørrgående pumpe.  SIMOCODE kommuniserer dette over Profinet, OPC UA, Ethernet/IP, Profibus, og Modbus RTU.

Resultatet er en pålitelig beskyttelse i henhold til ATEX og IECEx.

  • Her reduseres tid under idriftsettelse og vedlikehold av installasjonen.
  • Tidlig feil deteksjon øker levetiden på pumpe.
  • Ingen ekstra sensor kreves. Enklere planlegging og reduksjon av hardware gir mer plass i felt og skap.
  • -ATEX og IECEx sertifikat – Pålitelig og automatisk nedstengning av pumpe i eksplosjonsfarlig områder,

Effektiv beskyttelse mot tørrkjøring av pumper i eksplosjonsfarlig område med effektmåling

SIMOCODE pro overvåker og beskytter mot tørrkjøring av sentrifugalpumper gjennom å overvåke effekten å slå av motor i henhold til Ex b. Dette gjelder sentrifugalpumper med progressive strømningskarakteristikk, som ofte brukes til å transportere tennbart væske og er installert i sone.

Mengden effektiv energi sier noe om gjennomstrømningen i pumpen. Hvis gjennomstrømningen minker, reduseres også effekten som pumpen trekker.  Når verdien går under en grenseverdi stenges pumpen automatisk.  Grenseverdiene som settes blir anbefalt i software.  Effekten måles via en ny strøm/spennings trafo modul som er godkjent for beskyttelse mot tørrkjøring av pumper installert i eksplosjonsfarlig område.

For mer informasjon www.siemens.com/simocode

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...