Monty Rakusen

Gjør pumpeovervåking enklere, rimeligere og sikkert i eksplosjonsfarlig områder.

ATEX og IECEx godkjent teknologi setter en ny standard

SIMOCODE pro redefinerer beskyttelse av tørrgående pumper i eksplosjonsfarlig område. Sikkerhet er topp prioritering i olje og gass samt prosess industrien.  En grunn er fordi brannfarlig medier brukes i eksplosjonsfarlig områder og transporteres gjennom pumpesystemer.

Så her er pålitelig beskyttelse mot tørrgående pumper en nødvendighet.  Med SIMOCODE pro leverer Siemens en innovasjon som gjør pumpeovervåking enklere, rimeligere og sikkert i eksplosjonsfarlig områder.

En nyhet for feltnivået

Opp til nå har sentrifugalpumper i eksplosjonsfarlig område måtte beskytte seg mot tørrkjøring med spesielle sensorer. Disse sensorene har ofte vært følsomme for feil og krever en del vedlikehold.  Signal fra disse har konvensjonelt sett vært tråbundet opp til prosesskontroll systemet for så gi signal til pumpen.  SIMOCODE pro monitorerer status på pumpen gjennom effekten som forbrukes for så sikkert stenge ned pumpe ved tørrkjøring eller annen feil. Dette eliminerer ekstra enheter og sensorer for å detektere tørrgående pumpe.  SIMOCODE kommuniserer dette over Profinet, OPC UA, Ethernet/IP, Profibus, og Modbus RTU.

Resultatet er en pålitelig beskyttelse i henhold til ATEX og IECEx.

  • Her reduseres tid under idriftsettelse og vedlikehold av installasjonen.
  • Tidlig feil deteksjon øker levetiden på pumpe.
  • Ingen ekstra sensor kreves. Enklere planlegging og reduksjon av hardware gir mer plass i felt og skap.
  • -ATEX og IECEx sertifikat – Pålitelig og automatisk nedstengning av pumpe i eksplosjonsfarlig områder,

Effektiv beskyttelse mot tørrkjøring av pumper i eksplosjonsfarlig område med effektmåling

SIMOCODE pro overvåker og beskytter mot tørrkjøring av sentrifugalpumper gjennom å overvåke effekten å slå av motor i henhold til Ex b. Dette gjelder sentrifugalpumper med progressive strømningskarakteristikk, som ofte brukes til å transportere tennbart væske og er installert i sone.

Mengden effektiv energi sier noe om gjennomstrømningen i pumpen. Hvis gjennomstrømningen minker, reduseres også effekten som pumpen trekker.  Når verdien går under en grenseverdi stenges pumpen automatisk.  Grenseverdiene som settes blir anbefalt i software.  Effekten måles via en ny strøm/spennings trafo modul som er godkjent for beskyttelse mot tørrkjøring av pumper installert i eksplosjonsfarlig område.

For mer informasjon www.siemens.com/simocode

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...