AMNYTT 06 2023 Kolasj crop

AMNYTT 06 2023 er pubblisert

Samfunnet, inklusive industrien, er i en sterk endringsfase. Den teknologiske utvikling er raskere enn noen gang. Nye muligheter åpner seg på løpende bånd. Med nye muligheter kommer også nye utfordringer. For det første må alle medarbeidere tilegne seg kunnskap om den nye teknologien. 

Det er den enkeltes arbeidsoppgaver som i utgangspunktet bør være bestemmende for hvor omfattende opplæring i ny teknologi må være. 

I denne utgaven kan du blant annet lese om:

  • Mye automasjon på gigantisk oppdrettsanlegg
  • Optimalisert vedlikehold med digital tvilling
  • Utvidelse av lovbestemte krav for implementering av cybersikkerhet

og my mer.

Last ned AMNYTT 06 2023 her.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.

Endress Trond  crop

Trond Mæland ansatt som Salgsingeniør i Endress+Hauser

Endress+Hauser har ansatt Trond Mæland som ny Salgsingeniør i Norge. Trond kommer fra stillingen som Sales Manager i Trisense AS og tiltrådte den nye stillingen i oktober.