AMNYTT 05 2020 kollasj crop

AMNYTT 05 2020 er distribuert

Innen måleteknikk vet vi at resultatet av målingene er avhengig av kvaliteten på måleinstrumentet og måleoppstillingen. Skal en prosess kunne styres som ønsket, må dataene som samles inn fra prosessen ha god nok kvalitet når det gjelder parametere som måleusikkerhet, reperterbarhet og presisjon.

Vi ser at det samme gjelder innen folkehelsen også.

Myndighetene i de fleste land arbeider for å få kontroll på COVID-19 pandemien. I tillegg til opplysning om godt smittevern er arbeidet med testing og sporing av smitte helt avgjørende. Testing av COCID-19 kan sammenlignes med måling i en produksjonsprosess. For å få informasjon om status av smitteutbredelsen, må det testetes. Hvor god oppløselighet vi trenger for at politikerne skal ta riktige smittevern beslutninger, avgjør hvor stor andel av befolkningen som må testes.

I dette nummeret har vi et bredt spekter av reportasjer. Last ned magasinet her.

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
ABB IBM sikkerhet crop

ABB og IBM styrker datasikkerhet for industriell drift

Angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018

ABBs prosesskontrollsystemer kan kobles direkte til IBMs sikkerhetsplattform for å oppdage digitale trusler. ABB og IBM inngår et samarbeid fokusert på kobling av datasikkerhet og operativ teknologi (OT). Som et første resultat av dette samarbeidet har ABB utviklet en ny tjeneste, OT Security Event Monitoring Service.

les mer...
Rittal plastkapsling AX_crop

AX kapslinger: nå også klar til utendørs bruk

Tavlemontører ser fordelene allerede fra starten

Rittal har fullført AX-serien med kompakte kapslinger med sine nyutviklede plastkapslinger. Produsenten tilbyr nå det beste fra to verdener: fordelene med avansert teknologi kombinert med fordelene med et ekstremt robust materiale. AX-plastkapslingen beskytter de elektriske komponentene selv i veldig tøffe omgivelser, for eksempel utendørs.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...