Oppkjøpsbilde ITE Østerhus crop

Digitalisering er et viktig strategisk satsingsområde

AFRY kjøper ITE Østerhus i Kristiansand

Med oppkjøpet av ITE Østerhus AS styrker AFRY seg innen prosessindustri og etablerer seg i et viktig industriområde. ITE Østerhus, er med sine 22 medarbeidere spesialisert innen elektro, automasjon og digitalisering for industrielle kunder.

Selskapets største markedsområder er smelteverk, prosessindustri og næringsmiddelindustri.  De jobber med et bredt spekter av prosjekter av ulik størrelse og kompleksitet og leverer totalløsninger som omfatter hele hierarkiet fra hardware utstyr, tavleproduksjon, automasjon, systemintegrasjoner og digitaliseringsløsninger.

- Som en del av AFRY vil vi styrke vår posisjon som strategisk partner for våre kunder gjennom økt kapasitet og kompetanse. Sammenslåingen vil gi oss flere muligheter og et større marked, sier Jarle Windegaard, daglig leder i ITE Østerhus.

For AFRY representerer oppkjøpet en etablering i et nytt, viktig geografisk område, og en styrking av tjenestespekter og kapasitet innen elektro, automasjon og digitalisering.

-Digitalisering er et viktig strategisk satsingsområde for AFRY. Med dette oppkjøpet øker vi konkurransekraften vår innen digitalisering mot industrimarkedet, sier Jon Julsen, direktør for prosess industri i AFRY.

Etableringen i Kristiansand åpner også for nye markedsmuligheter for de øvrige forretningsområdene i AFRY. -Vi ser på potensialet for å utvide tjenestespekteret ut fra kundenes behov i regionen, avslutter Julsen.

Om AFRY

AFRY i Norge er en ingeniør- og arkitektvirksomhet innenfor bygg, infrastruktur, energi og industri. Tjenesteområdene inkluderer rådgivning innen prosjektutvikling, prosjektledelse, prosjektering, arkitektur, lysdesign og digitale løsninger. Selskapet har over 900 ansatte med kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Molde, Lillestrøm, Sarpsborg, Sandefjord og nå også i Kristiansand.

AFRY i Norge er en del av det svenske ÅF Pöyry konsernet, som er et av de største ingeniørselskapene i Norden. Selskapet skaper fremtidsrettede løsninger for kunder basert på globale trender som urbanisering og digitalisering. AFRY har tett på 17.000 dedikerte eksperter innen infrastruktur, industri og energi, som alle jobber globalt for å skape bærekraftige løsninger for kommende generasjoner.  

 

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...